Világi irodalom

Most a legvégére tettem a nyelvtant, mert ugye hétfőn nincs tanítás, de ha lesz rá időtök, akkor azt is megcsinálhatjátok.

Újabb olvasmány az új olvasókönyvben: Tk. 16-17.o. Szeptemberi emlék című történet

A munkafüzet feladatok viszont a régi, kék munkafüzetben vannak. Kérlek, ebbe ne írjatok, hanem a füzetbe dolgozzatok. Köszönöm. Mf. 9.o./2, 3,4ab, 5 ( Ezekre a kérdésekre csak magadban válaszolj, vagy beszéld meg valakivel, ha van valaki😊), 6,7.

Śrīmad Bhāgavatam

Ezen a héten a Śrīmad Bhāgavatam és az olvasónapló egybeolvad. Mert most itt is olvasni kell. Ha valaki lelkes a héten pluszban a Mahábháratát is folytatni, persze azt is lehet.

Szóval olvassátok el a Ś.Bh. 1. énekének 8. fejezetének verseit, melynek címe Kunti királynő imái és Pariksit megmenekülése. És majd a Ś.Bh. füzetetekbe írjatok róla összefoglalást.

Mahābhārata

Az új rész címe: a Pándavák feleségül veszik Draupadit. Légy szíves ragasszátok be a füzetbe, olvassátok el, válaszoljatok a 3 kérdésre, válasszatok tulajdonságokat és készítsetek rajzot. Most még egy plusz feladat, hogy húzzátok alá a szövegben a mellékneveket.

E heti meditáció a tisztaság. Olvassátok el az ehhez tartozó szöveget a füzet végén és ezen a héten is legyetek kívül és belül is tiszták. 🙂

Nyelvtan

Mint említettem ez plusz feladat, ha belefér az időtökbe. Próbáltam játékos feladatokat összerakni. Vicces is van.:) Jót nevettem rajta én is. Szóval Anyanyelvi gyakorló 47.o./1b, 3ab, 48.o./4 (Ide azt kell tudni, hogy van tőszámnév (pl.1,2,35), sorszámnév (pl.első, ötödik), törtszámnév (pl. negyed, hatod)). Itt is húzzátok alá a számneveket.) 49.o./6, 50.o./8

Related posts