Történelem 6.

Új témát kezdünk, ami szerintem az egyik legjobb téma, a középkori Európa. Ebben az időszakban az emberek sokkal vallásosabbak voltak, egész életüket áthatotta az Istennel való kapcsolat és sokkal jobban együttműködtek a természettel is. Ezt hagytam utoljára, hogy én taníthassam nektek, de a sors közbeszólt.. Csak így távban tehetem meg.

Először is olvasd el a 107.oldalt. Ezen az oldalon nincs rajta az oldalszám, itt kezdődik a Középkor ezer éve című rész. Majd olvasd el a 30. leckét (108.o.-110.) és közben húzd alá a lényeget! Majd válaszolj a szöveg alapján az alábbi kérdésekre és oldd meg a feladatokat!

  1. Tanulmányozd át a Történelmi atlaszban a 13.oldalon lévő alsó kis térképet, melynek címe Népvándorlás Európában.  Utána pedig a munkafüzetben csináld meg az alábbi feladatot: 76.o/1 
  2. Olvashattad, hogy a középkorban a földbirtok jelentette a legnagyobb értéket. Ez jó vagy nem? Indokolj is! Ma mi/mik a legnagyobb értékek?
  3. Justinianus császár mennyiben mondható ideális uralkodónak védikus szempontból?
  4. Itt találhattok egy kis filmet a Hagia Sophiáról.  Nézzétek meg.

https://www.trt.net.tr/magyar/video/turizmus/lenyugozo-szepsegevel-a-torokorszagi-hagia-sophia

  1. Nézd meg a 110.oldalon található festményt alaposan, amin Justiniánus császár is rajta van. Mit tudsz leolvasni a képről? Kik veszik körül, milyen a császár, mit lehet megtudni a császárságáról?

Related posts