Hare Krisna kedves Anna Veda!

Nos, túl vagy a feladatlapokon, így ez a hét könnyebb lesz.:)

Nyelvtan

Na, most kezdődnek a határozók. Nézd át a tankönyv 55-57. oldalát, majd készítsd el az alábbi feladatot: mf.43.o./1. Majd az 57.oldal lap alján található a helyhatározó szabálya, azt jegyezd meg. Ó, és az 58.oldal tetején is van egy fontos tudnivaló a képes helyhatározóról.

Ezeken a feladatokon keresztül gyakorold a helyhatározót: Tk. 58.o./ 2 (Ezt csak gondold át.)

58.o./3 (Csak húzd alá.) 59.o./4,5 (Csak húzd alá mindkét feladatban.) 59.o./6 (Húzd alá a képes helyhatározókat.)

Világi irodalom

Erre a hétre egy szövegértés is jutott.:)  Mivel valahogy nincs nálam hetedikes feladatlap, így neked kell választani szöveget. Kérheted a szüleid segítségét.:) Ne az legyen a szempont, hogy minél rövidebb legyen a szöveg.:) Szóval válassz ki egy szöveget, olvasd el alaposan, majd oldd meg önállóan a feladatokat. Csak akkor kérj segítséget, ha tényleg nagyon nem érted a feladatot. Először olvasd el többször, hátha másodjára, harmadjára megérted a kérdést. Próbáld megírni 45 perc alatt. Ha nem sikerül, az sem baj, de mindenképpen mérd az időt, szeretném tudni, hogy meddig tartott megírni végül.

Épp aktuális vers következik, hiszen múlt héten foglalkoztál a 48/49-es szabadságharccal.:) Petőfi Sándor akkor írta meg a Nemzeti dalt. Tk. 75.o. Majd olvasd el a 76.oldalt is. 

Kék feladatok: Tk.77.o./ 2, 3bc, 4,5

Próbáld elemezni a verset védikus szempontból. Mi a fő kötőerő, mi a fő téma, milyennek ismerjük meg Petőfit a versen keresztül, melyek a főbb gondolatok és azok helyesek vagy helytelenek.

Śrīmad Bhāgavatam

Erre a hétre annyi a feladat mivel új fejezet következik, hogy olvasd el a Ś.Bh. 1. énekének 8. fejezetének verseit, melynek címe Kunti királynő imái és Pariksit megmenekülése. És majd a 

Ś.Bh. füzetetekbe írj róla összefoglalást. Az olvasást csinálhatod közösen szülőkkel is úgy, hogy felváltva olvastok. Erre a hétre ez lesz az olvasónapló.

Related posts