Hare Krisna kedves fiúk!

Ez a hét is kicsit rövid, hiszen pénteken május 1-je van, ami ugye tanítási szünet. Ezért ezen a héten a világi irodalmat vettem ki.

Nyelvtan

A számneveken belül új rész jön. Tk. 52.oldal. Ezen az oldalon minden feladatot oldj meg, gondolj át! (52.o./1ab, 2, 3) A lap alján található kis szabályt pedig tanuld meg.

Most pedig a határozott számnév fajtáival ismerkedhetsz meg a tankönyvben. Tk. 53.o./ 1ac, 2ab (füzetbe) a c részét a rajzok mellé. 54.oldal lap tetején lévő szabályt tanuljátok meg.

Tk.54.o./3ab (szóban történhet) 4ab (füzetbe) 5 (írd a torták fölé) 6 (írhatod a könyvbe)

mf. 53.o./3ab, 4

Az olvasónaplót a szokott módon várom.

Śrīmad Bhāgavatam

Kezdjétek azzal, hogy átolvassátok azt a papírt, melyen a fejezet összefoglalása található (amit múlt héten megkaptatok kinyomtatva), majd oldjátok meg a tesztet. Utána pedig küldjétek el nekem.

A következő kérdéseken pedig gondolkodj el, majd a válaszokat küldd el nekem hangüzenetben.

  1. Ha találkoztál volna Yudhiṣthira Maharājāval akkor, amikor nagyon bűnösnek érezte magát a háború miatt, mit mondtál volna neki?
  2. Mit gondolsz, miért mondta azt Kunti királynő az imájában, hogy az, aki előkelő származásra vágyik, nagy vagyonra, műveltségre és szépségre, nem tudja őszinte érzésekkel megközelíteni Krisnát?
  3. Említs olyan esetet, amikor Kunti királynőnek a legnagyobb kihívással kellett szembenéznie! Hogy védte meg akkor Krisna a családját?
  4. Ha Arjuna meg volt győzve arról Krisnának köszönhetően, hogy a Kurukṣetra-i csata szükséges volt, akkor Yudhiṣthira Mahārāja miért nem volt meggyőződve róla?
  5. Miért kívánta Kuntī királynő azt, hogy az összes szerencsétlenség bárcsak újra és újra megtörténne?

Śrīmad Bhāgavatam teszt

A tesztet itt nézheted meg

Mahābhārata

A rejtvényt próbáljátok megoldani. Vagyis majd kinyomtattatjuk Jaya sri matajival. Śrī Sarovara mataji szokásos furfangos rejtvénye. 🙂

A rejtvényhez ide kattints!

Related posts