Hare Krisna kedves Anna Veda!

Mivel ez a hét kicsit rövidebb és nem akartam, hogy a töri elmaradjon, ezért a magyarból csippentettem le, szóval most nem lesz nyelvtan.

Világi irodalom

Ezen a héten fogalmazást írnál a jelenlegi helyzetről. Te találd ki a címét. Miről szóljon a bevezetés: Mi az alaphelyzet itt és a nagy világban a koronavírusnak köszönhetően.

Tárgyalás: Mik lehetnek a lelki okai ennek a helyzetnek. Mi a jó benne a világot illetően és mi a jó benne a te életedben. Ugyanígy miért rossz ez a helyzet a világnak és neked.

Befejezés: Fog-e változni emiatt a világ és te? Lesznek olyan dolgok, amiket másképpen fogsz csinálni, mint azelőtt, vagy másképp fogsz gondolkodni valamiről?

Kérlek önállóan írd, teljesen a te fogalmazásod legyen. Köszönöm.

Śrīmad Bhāgavatam

Külön dokumentumban van az 1.ének 8.fejezetének összefoglaló szövege, amely két részből áll, Pariksit Mahárája megmentése az első és Kunti imái a második rész. Azt olvassátok el és az első részéről készítsetek egy gondolattérképet. (Lásd a lenti ábrát, amely egy gondolattérkép minta) Vagyis középen legyen, hogy Pariksit és belőle jöjjenek a főbb gondolatok, és azokból újabb gondolatok. Majd készíts hozzá rajzot, ha van kedved

Kuntī királynő imái és Parikṣit megmenekülése

Képtalálat a következőre: „gondolattérkép minta” | Történelem ...

Történelem

Hare Krisna kedves Anna Veda!

Most már túl vagy a magyar történelmen és elkezdtük végre a hetedikes tankönyvet. Úgyhogy továbbra is folytatjuk.:)

Következő lecke a 3., A brit világbirodalom. Ez nekünk azért érdekes, mert India ugye a Brit Birodalom része volt. Olvasd el, húzd alá benne a lényeget, majd írd ki, hogy milyen helytelen dolgokat tettek a brit vezetők általánosságban, külön pedig azt, hogy milyen hibákat követtek el India ellen. Majd írd le a helyes dolgokat is.

Nézz utána Viktória királynő életének, majd írj az életéről egy fél-1 oldal beszámolót. A végére írd le azt is, hogy mi a véleményed róla.

Related posts