Hare Krisna kedves Nisa!

Ez a hét lerövidül a péntek miatt, így csippentettem a magyarból, hogy a történelemre is maradjon idő. Így ezen a héten nincs nyelvtan és egy kicsi irodalom van.

Világi irodalom

Olvasónaplót várom a szokott módon.

Múlt héten már megismerkedtél a metonímiával Így most először kezdjük ennek gyakorlásával: mf. 50.o.8 a,b. 

Majd az alábbi feladatokat oldd meg a munkafüzetben: mf. 48.o/1, 49.o./3,4,7,6 (A 6. feladat szorgalmi)

Śrīmad Bhāgavatam

Külön dokumentumban van az 1.ének 8.fejezetének összefoglaló szövege, amely két részből áll, Pariksit Mahárája megmentése az első és Kunti imái a második rész. Azt olvassátok el és az első részéről készítsetek egy gondolattérképet. (Lásd a lenti ábrát, amely egy gondolattérkép minta) Vagyis középen legyen, hogy Pariksit és belőle jöjjenek a főbb gondolatok, és azokból újabb gondolatok. Majd készíts hozzá rajzot, ha van kedved

Kuntī királynő imái és Parikṣit megmenekülése

Képtalálat a következőre: „gondolattérkép minta” | Történelem ...

Történelem

6. osztály fiú, lány

Hare Krisna kedves hatodikosok!

Egy hozzánk közel álló rész jön, ami a keresztény egyházról szól szóval a vallásról.

Arra szeretnélek kérni titeket, hogy készítsetek egy rajzos plakátot, melyeken ezek a fő témák: pápa személye, papok, szerzetesek élete, szentek, ereklyék, legendák, zarándoklatok, eretnekek és a templomok. Szóval Tk.114-118.oldal. És úgy csináljátok a plakátot, hogy akármelyik témánál vagytok, írjátok oda mellé, hogy hogy van ez a Krisna-tudatban, vagyis a védikus kultúrában. A szöveg a lényeg, nem a rajz. Szóval a rajzok kicsik és egyszerűek legyenek. Amennyire lehet, csináljátok önállóan.

Related posts