Hare Krisna kedves fiúk!

Mivel ez a hét kicsit rövidebb, a péntek szünet, ezért lecsíptem a magyarból, hogy a történelemre is maradjon idő. Szóval ezen a héten nincsen nyelvtan.

Világi irodalom

Most pedig fogalmazás írás lesz a feladat. Döntsd el, hogy sudra leszel, vagy vaisya, vagy ksatriya, vagy bráhmana. A többit részletezem egy kisfilmben. Kérlek önállóan írjátok, teljesen a ti ötletetek és megfogalmazásotok legyen.

Olvasónaplót várom a szokott módon.

Śrīmad Bhāgavatam

Kezdjétek azzal, hogy átolvassátok azt a papírt, melyen a fejezet összefoglalása található (amit múlt héten megkaptatok kinyomtatva), majd oldjátok meg a tesztet. Utána pedig küldjétek el nekem.

A következő kérdéseken pedig gondolkodj el, majd a válaszokat küldd el nekem hangüzenetben. Ne akkor gondolkodj rajta, amikor mondod fel, hanem már előtte olvasd el, gondolkodj, és akár a magyarázatokba is beleolvashatsz a válaszokért.

  1. Ha találkoztál volna Yudhiṣthira Maharājāval akkor, amikor nagyon bűnösnek érezte magát a háború miatt, mit mondtál volna neki?
  2. Mit gondolsz, miért mondta azt Kunti királynő az imájában, hogy az, aki előkelő származásra vágyik, nagy vagyonra, műveltségre és szépségre, nem tudja őszinte érzésekkel megközelíteni Krisnát?
  3. Említs olyan esetet, amikor Kunti királynőnek a legnagyobb kihívással kellett szembenéznie! Hogy védte meg akkor Krisna a családját?
  4. Ha Arjuna meg volt győzve arról Krisnának köszönhetően, hogy a Kurukṣetra-i csata szükséges volt, akkor Yudhiṣthira Mahārāja miért nem volt meggyőződve róla?
  5. Miért kívánta Kuntī királynő azt, hogy az összes szerencsétlenség bárcsak újra és újra megtörténne?

A teszt megnyitásához kattints ide!

Történelem

Hare Krisna kedves fiúk és lányok!

Először olvassátok el a tankönyvben az Indiáról szóló részt. Láthatjátok, hogy sokkal-sokkal kevesebbet írnak róla, mint amennyit megérdemelne. Az olvasottak alapján és az alapján, amit tudtok Indiáról, töltsétek ki a táblázat India részét. Ha lesz rá lehetőségem, akkor küldök majd egy kis videót India történetéről. Ha nem, akkor csak azt írjátok be, amit tudtok.

Majd csináld meg az alábbi feladatokat a munkafüzetben: mf. 20.o./3, 21.o./6,7

A többi pedig ismétlő feladat lesz: 22.o./1,2, 25.o./7,9 26.o.szorgalmi 30.o./6, 36.o./8,9, 37,o./10,11 Először soknak tűnhet ennyi feladat, de majd meglátjátok, hogy rövidek és gyorsan megoldhatóak. 

Jövő héten megnézem a táblázatot, amit készítettetek és szóban is foglak kérdezni titeket a tanultakról. Így tanuljátok meg, hogy jó jegyek születhessenek.

Related posts