Hare Krisna!

A héten kérném, hogy a Narada Muni féle értékelést bemutató oldalra az alábbi kérdéseket válaszoljátok meg a tárgyaitokhoz kapcsolódóan:

– miért fontos e tárgy,

– mit fog az életükhöz adni, mikor fogják használni,

– mit várunk el a benyújtott feladatokkal kapcsolatban az adott tantárgyban adott korcsoportban/évfolyamban?

1. Példa: Matek tárgyból:

Az 1.-3. osztályoknál:

Szeretnénk megbizonyosodni róla, hogy biztosan tudjátok a matematika alapjait, hiszen ezt az élet minden területén fogjátok használni! Legyen valakiből akár szakács, akár bhajanos, akár kertész, mindenkinek kell tudnia számolni, osztani, szorozni, kivonni. Hogy megbizonyosodjunk arról, hogy értitek és tudjátok alkalmazni, ezért szóban is kikérdezünk Benneteket, de természetesen írásban is lesz felmérő, ahogyan azt korábban megszoktátok.
Kérjük, dolgozzatok pontosan, szépen. Az írott feladatokban legyenek leírva a résszámítások is, hogy lássuk, hogyan jutottatok el a megoldásig.

4.-7.osztályoknál:

A nagyobb osztályosok esetén már arra lennénk kiváncsiak, hogy az eddig megtanult alapokat hogyan tudjátok alkalmazni, amikor egy összetett feladattal találkoztok. Hiszen az életben is így fogtok találkozni a matematikával. Összetett és szöveges feladatokon keresztül fogjátok megérteni, hogy az 5X5 vagy a négyzet területének a számítása ismerete hogyan segít egy házterv készítésénél, vagy más gyakorlati feladatnál.

  • Példa: Magyar:

Másik fontos tantárgy a matek mellett a magyar nyelv és irodalom, aminek az alapjait nagyon jól meg kell tanulnotok. Fontos, hogy jól és folyékonyan olvassatok, olvashatóan és helyesen írjatok, megtanuljátok értelmezni is azt, amit olvastok. EZ hasznotokra lesz egész életetekben, akár a szentírásokat tanulmányozzátok, akár levelet írtok a lelki tanítómestereteknek, akár prédikáltok, akár továbbtanultok.

Amiatt, hogy segítsük a tanulásotok folyamatát, többféle módon fogunk megbizonyosodni róla, hogy elsajátítottátok –e megfelelően a tanulnivalókat.

Továbbra is fogtok felmérőket írni egy-egy nagyobb anyagrész végén, ahogy eddig is megszoktátok.

Ezenkívül a napi munkátokat is értékelni fogjuk, amiket visszaküldtök a helyesírásotokat, a fogalmazásotokat, vagy akár a hangos olvasásotokat értékelve.

Tehát várom a visszajött válaszaitokat, legkésőbb május 5-ig!

szolgátok, Candra Devi Dasi

Related posts