Hare Krisna kedves Anna Veda! Új teljes hét nyelvtannal és az Úr Nrisimhadevával. 🙂

Nyelvtan

Most fogom kikérdezni tőled, amit eddig a határozókról tanultál. Már beszéltük, csak ideírom, hogy ne felejtsem el.

Készítsd el az alábbi helyhatározóval kapcsolatos feladatokat. Mf. 44.o./2ab, 3ab, 45.o/5ab

Szorgalmi: 45.o./6

Világi irodalom

Az olvasónapló most az legyen, hogy a S.Bh. 7.énekének 2-10. fejezeteiből elolvasol egyet és azt foglalod össze.

Pályázatot hirdetünk!! Aki a legszebben megfogalmazza az Úr Nrisimhadeva történetét (legyenek benne az alábbiak: hogyan lett Hiranyakasipu nagyhatalmú, Prahláda jelleme, lelki tanítómestere, Prahláda viszontagságai, Nrisimhadeva megjelenése), annak a fogalmazása kikerülne az iskola honlapjára. Ám akinek nehezebben megy az írás, mondja fel, ám figyeljen arra, hogy szépen meséljen, mellőzve az „és akkor” rendszeres használatát. A legjobb hanganyag is felkerül! Hajrá mindenkinek! 🙂 (Mindenki írjon, vagy beszéljen, ez a feladat, csak közben egy pályázatban is mindenki részt vesz.)

Ha valaki ezt túl nagy falatnak érzi, akkor írjon egy legalább fél oldalas dicsőítést az Úr Nrisimhadeváról, vagy Prahládáról, vagy írjon egy 4X4 soros verset valamelyikről, ami persze rímeljen.

Śrīmad Bhāgavatam
(Akkor csináld, ha nem tartott másfél óráig a pályázatra készülés.)

Készíts 1-2 furfangos feladatot az Úr Nrisimhadevával kapcsolatban. A legjobbakat szintén felrakjuk a honlapra! Ezért legyen igényes, szép, jól olvasható. Aki esetleg tudja, számítógépen is megszerkesztheti. Csak néhány ötlet: keresztrejtvény, betűkocka, igaz-hamis, szómagyarázat, fejezd be a mondatot, stb. Bármilyen másik izgalmas feladat is lehet!

Related posts