Hare Krisna kedves fiúk!

Ez a hét már teljes, így nyelvtan is lesz, de mivel az Úr Nrisimhadeva megjelenése is ezen a héten van, így a Vele kapcsolatos feladatok sem maradhatnak el.:)

Nyelvtan

A tulajdonnevek helyesírásából már csak a címek maradtak.(Márkaneveket, díjakat kihagyjuk.) Tk. 64-65.o. Olvassátok el, jegyezzétek meg. Jövő héten pedig megírnátok a témazárót a tulajdonnevek helyesírásából.

Az alábbi feladatokat csináljátok meg a munkafüzetben: mf. 78.o./4, 5, 6 (Ebben kérd szüleid segítségét.) 79.o./ 7a,9 80.o./3

Ha még szeretnétek gyakorolni a tulajdonnevek helyesírását, akkor a Hej, írás, helyesírásban találtok feladatokat a 27-66. oldalig.

Világi irodalom

Az olvasónapló most az legyen, hogy a S.Bh. 7.énekének 2-10. fejezeteiből elolvasol egyet és azt foglalod össze.

Pályázatot hirdetünk!!
Aki a legszebben megfogalmazza az Úr Nrisimhadeva történetét (legyenek benne az alábbiak:
– hogyan lett Hiranyakasipu nagyhatalmú,
– Prahláda jelleme,
– lelki tanítómestere,
– Prahláda viszontagságai,
– Nrisimhadeva megjelenése),
annak a fogalmazása kikerülne az iskola honlapjára.
Ám akinek nehezebben megy az írás, mondja fel, ám figyeljen arra, hogy szépen meséljen, mellőzve az „és akkor” rendszeres használatát.
A legjobb hanganyag is felkerül! Hajrá mindenkinek!:)
(Mindenki írjon, vagy beszéljen, ez a feladat, csak közben egy pályázatban is mindenki részt vesz.)

Ha valaki ezt túl nagy falatnak érzi, akkor írjon egy legalább fél oldalas dicsőítést az Úr Nrisimhadeváról, vagy Prahládáról, vagy írjon egy 4X4 soros verset valamelyikről, ami persze rímeljen.

Śrīmad Bhāgavatam

(Azoknak, akiknek nem tartott másfél óráig a pályázatra készülés.)

Készíts 1-2 furfangos feladatot az Úr Nrisimhadevával kapcsolatban. A legjobbakat szintén felrakjuk a honlapra! Ezért legyen igényes, szép, jól olvasható. Aki esetleg tudja, számítógépen is megszerkesztheti. Csak néhány ötlet: keresztrejtvény, betűkocka, igaz-hamis, szómagyarázat, fejezd be a mondatot, stb. Bármilyen másik izgalmas feladat is lehet!

Related posts