Most jön a x,y betű!

Május 4. 8-10 óráig

a x,y betű

Az éb ABCÉM Tk: 122-123o.

Gyöngybetűk: 77.o.

Kisbetűs írásfüzetem: 48.

szövegértés fejlesztő gyakorlat:6-7 o.

Május 6  8-10 óráig

Ma Nrisimhadéva megjelenési napja van!

Kérlek olvasd fel anyával hangosan!

Hódolatomat ajánlom az Úr Narasimhának, aki örömmel tölti el Prahláda Maharáját, s akinek karmai vésőként mélyedtek Hiranyakasipu démon kőkemény mellkasába.

      Az Úr Narasimha itt is van és ott is van. Bárhova megyek, az Úr Narasimha mindenütt ott van. Ott van a szívben, s ott van azon kívül is. Meghódolok az Úr Narasimhának, mindenek eredetének, a Legfelsőbb Menedéknek.

      Ó, Kesava! Világmindenség Ura! Ó, Hari, aki egy félig ember, félig oroszlán alakját öltötted magadra! Minden dicsőséget Neked! Ahogy az ember könnyedén szétmorzsol egy darazsat a körmei között, Te ugyanúgy tépted szét a darázsszerű démon, Hiranyakasipu testét gyönyörű lótuszkezed csodálatosan hegyes körmeivelAmikor 

                       Hogyan lett Praládha Maharája Bhakta?

Amikor Hiranyakasipu elhagyta birodalmát, s a Mandarácala hegységbe vonult, hogy ott szigorú vezekléseket végezzen, a démonok szétszéledtek. Hiranyakasipu felesége, Kayádhu ebben az időben gyermeket várt, s a félistenek abban a hiszemben, hogy méhében egy másik démont rejt, fogságba ejtették. Azt tervezték, hogy amint a gyermek a világra jön, végeznek vele. Amikor foglyukkal a mennyei bolygók felé tartottak, találkoztak Nárada Munival, aki nem engedte, hogy Kayádhut elrabolják, hanem saját Ásramájába vitte, s ott tartotta egészen Hiranyakasipu visszatéréséig. Nárada Muni Ásramájában Kayádhu egyre csak azért imádkozott, hogy méhének magzatát ne érhesse bántódás. Nárada Muni megnyugtatta őt, s aztán a lelki tudásra oktatta. Prahláda Maharája, aki csupán egy kis csecsemő volt az anyja méhében, élt a lehetőséggel, s nagy figyelemmel hallgatta őt. A szellemi lélek sohasem azonos az anyagi testtel. Az élőlény lelki formája nem változik. Mindazok, akik a testi életfelfogás fölött állnak, tiszták, s így képesek befogadni a transzcendentális tudást, ami nem más, mint az odaadó szolgálat. Mialatt anyja méhében volt, Prahláda Maharáját Nárada Muni az odaadó szolgálatra tanította. Akik egy hiteles lelki tanítómester utasításait követve szolgálatot végeznek az Úrnak, azonnal felszabadulnak.

  1. Ki tanította Prahládot?
  2. Ki volt Prahláda anyukája?
  3. Hiranyakasipu hol volt amikor Kayádu a felesége Nárada muninál volt?
  4. Másold le az A5 füzetedbe a kiemelt szavakat
  5. Rajzold le azt a jelenetet amikor kiugrott az oszlopból Nrisimhadeva

Related posts