Hare Krisna kedves lányok! Ez a hét úgy tűnik, átlagosnak indul, de attól még nem biztos, hogy átlagos is lesz.:)

Nyelvtan

Na most kezdődnek a mássalhangzótörvények. Erről magyarázó filmet is készítettem, azt nézzétek meg. Próbáljátok megjegyezni/megtanulni a tankönyvi piros szabályok segítségével is, melyek az 55.és 56.oldalon találhatóak.

Majd az alábbi feladatokat oldd meg a munkafüzetben: Mf. 42.o./1bc, 43.o./4, 44.o./5ab, 6ab,7, 45.o/1,2

Világi irodalom

Most még két hétig visszatérnénk a Bibliához, ugyanis még van 4 érdekes történet az Ószövetségből, melyek Izrael híres királyairól szólnak. Az egyik történet a Dávid és Saul király, amiről Yamuna készít feladatlapot, a másik pedig a Salamon király bölcsessége, amiről pedig Goloka készít feladatlapot. Ne feledjétek, hogy jól olvasható legyen, és legalább 4 feladatból álljon. Ha kész, küldjétek el nekem, én pedig továbbítom a többieknek.

Śrīmad Bhāgavatam

Kezdjétek azzal, hogy átolvassátok azt a papírt, melyen a fejezet összefoglalása található (Amit múlt héten már elolvastatok. Biztonság kedvéért újra megtaláljátok az e heti feladatok között.), majd oldjátok meg a tesztet. Utána pedig küldjétek el nekem.

A következő kérdéseken pedig gondolkodj el, majd a válaszokat küldd el nekem hangüzenetben. Ne akkor gondolkodj rajta, amikor mondod fel, hanem már előtte olvasd el, gondolkodj, és akár a magyarázatokba is beleolvashatsz a válaszokért.

  1. Ha találkoztál volna Yudhiṣthira Maharājāval akkor, amikor nagyon bűnösnek érezte magát a háború miatt, mit mondtál volna neki?
  2. Mit gondolsz, miért mondta azt Kunti királynő az imájában, hogy az, aki előkelő származásra vágyik, nagy vagyonra, műveltségre és szépségre, nem tudja őszinte érzésekkel megközelíteni Krisnát?
  3. Említs olyan esetet, amikor Kunti királynőnek a legnagyobb kihívással kellett szembenéznie! Hogy védte meg akkor Krisna a családját?
  4. Ha Arjuna meg volt győzve arról Krisnának köszönhetően, hogy a Kurukṣetra-i csata szükséges volt, akkor Yudhiṣthira Mahārāja miért nem volt meggyőződve róla?
  5. Miért kívánta Kuntī királynő azt, hogy az összes szerencsétlenség bárcsak újra és újra megtörténne?

SB. 8. fejezet

A tesztet itt nézhetitek meg.

Related posts