Hare Krisna kedves lányok! Remélem mindenki jól van és lelkesen kezd neki az új hétnek! 😊

Nyelvtan

Remélhetőleg mindenki megértette és jól begyakorolta a részleges hasonulást. Most pedig a teljes hasonulás következik. Erről is készítettem nektek egy kis magyarázó filmet. Először azt nézzétek meg, majd olvassátok el figyelmesen a tankönyvi szöveget, hogy jobban rögzüljön: Tk.57-58.o.

A munkafüzet feladatai: 46.o./ 2, 3, 4, 5ab  47.o./ 6, 7abc, 48.o/1, 49.o/3ab, 4a

Világi irodalom

Folytatjuk a Biblia történeteivel. Az utolsó két történet a Jónás és a nagy hal és a Jób története. A Jónás és a nagy hal története Golokáé, a Jób története pedig Premavatié. Kérlek titeket, hogy most is időben készítsétek el, hogy a többiek meg tudják csinálni, ami azt jelenti, hogy szerda estig legyetek készen vele. Köszönöm. Most is legalább négy feladat legyen és szép, olvasható külalakú. Jövő héten pedig fogtok írni egy kis beszámolót az eddigi történetekből.

Śrīmad Bhāgavatam

  1. „Óh, Gadadhara [Krsna]! Birodalmunkat most lábad nyomai jelölik, s emiatt oly gyönyörûnek tûnik! Ha elmész, ennek mind vége szakad.” (S.Bh.1.8.39.)

Krisna lábán számos csodálatos jel található. Ez az egyik jel, amiből láthatjuk, hogy Ő Isten. Néhány ember azt gondolja, hogy ő Isten. Ha valaki azt mondja neked, hogy ő Isten, akkor csak kérd meg, hogy mutassa meg a lábán a jeleket!:)

Van egy kép mellékelve. Mindkettő Krisna lótuszlába. Keresd meg a két kép közötti 5 különbséget és jelöld valahogy a rajzokon. Majd párosítsd össze a szavakat a szimbólumokkal. 

  1. Emlékszel néhány borzasztó dologra, melyek a Pándavákkal történtek? Használd a külön lapon lévő jeleket segítségül! Lehet, hogy kicsit utána kell olvasnod a Mahábháratában. Írd le, hogy mi történt, kikkel történt, és hogy hogyan segített Krisna! Legalább négyet csinálj meg, ha lassan megy. Akkor jövő héten folytatod

Related posts