Hare Krisna kedves fiúk! Ezen a héten kihirdetem a Nrisimhadeva pályázat nyerteseit. 😊 Így erre a hétre is jut némi izgalom.

Nyelvtan

Remélhetőleg mindenki megértette és jól begyakorolta a részleges hasonulást. Most pedig a teljes hasonulás következik. Erről is készítettem nektek egy kis magyarázó filmet. Először azt nézzétek meg, majd olvassátok el figyelmesen a tankönyvi szöveget, hogy jobban rögzüljön: Tk.57-58.o.

A munkafüzet feladatai: 46.o./ 2, 3, 4, 5ab  47.o./ 6, 7abc, 48.o/1, 49.o/3ab, 4a

Világi irodalom

Az olvasónaplót várom a szokott módon.

Folytatjuk a Biblia történeteivel. Az utolsó két történet a Jónás és a nagy hal és a Jób története. A két feladatlapot megtaláljátok a honlapon. Kérlek, oldjátok meg a feladatokat és küldjétek el nekem.

Śrīmad Bhāgavatam

Először is, ha nem fejezted be a múltkori Pándavás feladatot, akkor fejezd be most.

Kunti királynő családfája. Tudod mit jelent a családfa? Keress néhány példát rá az interneten, ha van rá lehetőséged! Ez ténylegesen egy detektív munka, amikor az ember a saját családfáját akarja megalkotni, de Kuntit illetően Vyásadeva mindent gyönyörűen részletezett a Mahábháratában. Kezd azzal, hogy listába veszed Kunti összes rokonát! Ehhez használd a 4. táblázatot! Majd töltsd ki a családfát!

Related posts