Hare Krisna kedves Nisa! Ez a hét izgalmas lesz, mert ezen a héten fogom kihirdetni a Nrisimhadevás pályázat eredményét. 😊

Nyelvtan

Múlt héten megírtad a dolgozatot remélhetőleg sikeresen az igékből, így most következzenek a főnevek! Már sokat tudsz róluk, így nem fogunk velük időzni hosszasan.

Először is olvasd el a tankönyv alábbi oldalait: Tk. 52-53.o. Jegyezd meg a helyesírásra vonatkozó szabályokat.

Majd következnek a munkafüzet feladatai: mf. 55.o./ 1bcd, 2, 3 (csak ha van időd és kedved, akkor játszhatsz a családdal) 56.o./1,2, 57.o./7

Világi irodalom

Olvasónaplót várom a szokott módon.

Most pedig a 10. és 11. ének következik. Olvasd el figyelmesen, az utána lévő kis szövegeket is. Majd az alábbi feladatok várnak rád: A 10. énekkel kapcsolatban válaszolj az alábbi kérdésekre a füzetedbe:

  1. A 10. ének a fordulópont, miért?
  2. Ez az ének kicsit csalódás számunkra Miklós miatt. Miért?
  3. Ezt mondja Miklós. „Ha örül az ember, csak nyűg, ha van esze, temessük el azt ma, itt van, igyál, nesze!” Ahelyett, hogy ezt megfogadnánk, inkább mit kellene csinálni, ha valami jó éri az embert?

Majd a 11.énekkel kapcsolatban válaszolj az alábbi kérdésekre csak szóban: Tk. 140.o./ kék feladatok 1/ a, b, c, i, j  Küldd el nekem hanganyagként!

Śrīmad Bhāgavatam

  1. „Óh, Gadádhara [Krsna]! Birodalmunkat most lábad nyomai jelölik, s emiatt oly gyönyörűnek tűnik! Ha elmész, ennek mind vége szakad.” (S.Bh.1.8.39.)

Krisna lábán számos csodálatos jel található. Ez az egyik jel, amiből láthatjuk, hogy Ő Isten. Néhány ember azt gondolja, hogy ő Isten. Ha valaki azt mondja neked, hogy ő Isten, akkor csak kérd meg, hogy mutassa meg a lábán a jeleket!:)

Van egy kép mellékelve. Mindkettő Krisna lótuszlába. Keresd meg a két kép közötti 5 különbséget és jelöld valahogy a rajzokon. Majd párosítsd össze a szavakat a szimbólumokkal. 

  1. Emlékszel néhány borzasztó dologra, melyek a Pándavákkal történtek? Használd a külön lapon lévő jeleket segítségül! Lehet, hogy kicsit utána kell olvasnod a Mahábháratában. Írd le, hogy mi történt, kikkel történt, és hogy hogyan segített Krisna! Legalább négyet csinálj meg, ha lassan megy. Akkor jövő héten folytatod

Related posts