Hare Krisna kedves fiúk!

Nyelvtan

Mivel múlt héten megírtátok a számnevekből a dolgozatot, így új anyagot kezdünk. Belekóstolunk a névmások világában, aztán majd szeptembertől folytatjuk.

Először is a Tk.61. oldalán látható képet nézegessétek, majd szóban csináljátok meg a kép alatti feladatokat. Az első névmás a személyes névmás. Nézzétek át a tk. 62. oldalán található feladatokat és írjátok is le, amit kell. Tk.62.o./ 1ab, 2, 3a írásban:bc. Majd tanuljátok meg a lap alján található szabályt.

Majd oldjátok meg a munkafüzet alábbi feladatait: mf.62.o./1, 2, 3, 4, 63.o./5

Világi irodalom

Újabb történettel ismerkedhettek meg a régi, kék olvasókönyvben. Tk.10.oldal. Először olvasd el, majd hanganyagban válaszolj a tankönyv kérdéseire: Tk.11.o./1,2,3,4,5

Majd a munkafüzetben oldjátok meg az alábbi feladatokat (Kérlek ne írjatok bele a munkafüzetbe!): mf.7.o./1 (Írd le a füzetedbe), 2, 3, 4b (füzetbe), 5b (füzetbe). Mindent a füzetbe kell megoldani tehát, csak azokhoz a feladatokhoz írtam oda, hogy füzetbe, ami eredetileg esetleg szóban lett volna.

Śrīmad Bhāgavatam

Ez lesz most az olvasónapló is egyben. Olvassátok el a S.Bh. 1. énekének 9. fejezetét, melynek címe Bhismadeva eltávozása az Úr Krisna jelenlétében. Az összefoglalót a Bhágavatam füzetbe írjátok. Ha sok nektek a 49 vers, akkor olvashattok együtt szülőkkel is felváltva.

Mahābhārata

Akkor most írnátok meg a felmérőt. A feladatlapot megtaláljátok itt, de persze lehet kérni Jay sri matajit, hogy nyomtassa ki.

Related posts