Kedves 8.o. tanulók!!

Old meg az alábbi feladatokat és küld el nekem!

1, Válassz, hogy ennek a mantrának mi a ritmusa, és Írd le az ötvonalas füzetedbe a számát és írd le ritmusjelekkel is. 

  1. tá ti ti tá szün ti ti ti ti 
  2. tá ti ti ti ti tá szün ti ti ti ti 
  3. tá ti ti ti ti tá ti ti ti ti 

2. A kotta alapján írd le nekem a szolmizációs ( dó ré mi…..) hangokat a Damodarastakának

Itt F a dó . Az F az első és a második vonal között van.

3.  Kérem küldjetek  hanganyagot a múlt heti gyakorlásróL ÉS A GIRI PUJÉYAM HARMÓNIUMOS GYAKORLÁSRÓL ISl!

4. Olvasd fel hangosan  az előző héten meghallgatott Govardhana dal fordítását!

Ezt a nagy énekeskönyvben is megtalálhatod Sri Govardhana-vása-prárthaná-dasaka néven.

 1   Ó, Govardhana, király a páratlan hegyóriások között! Ó, hegy, ki ernyõvé váltál, miközben Urad karja volt az ernyő nyele, s megleckéztetted a büszke deva-királyt, aki õrült módjára, kivont fegyverekkel támadt rád – kérlek, hadd lakjam a közeledben, hisz oly kedves vagy nekem!

 2. Ó, Govardhana, adj egy lakhelyet a közeledben, ahonnan láthatom majd az örökifjú isteni párt, amint szenvedélyes szerelmi kedvteléseiket élvezik barlangjaidban. 

3. Ó, Govardhana! Ó, hegy, kinek lankáin az Úr Krisna boldogan játszadozik Balarámával és barátaival a páratlan drágakövekkel kirakott udvarokban, az ékköves trónusok körül, a fákon, a vízesések alatt, a hegyi patakokban, a barlangok mélyén, a sziklák közt és a völgyekben – kérlek, adj egy lakhelyet a közeledben, hisz oly kedves vagy nekem! 

4. Ó, Govardhana! Ó, hegy, ki felkínálod az árnyas udvart, mely szemtanúja a nektárral teljes örökifjú isteni pár dána-keli kedvtelésének! Ki boldogsággal töltöd el a transzcendentális nektárt élvezők legkiválóbbjait – kérlek, engedd meg, hogy a közeledben lakjam!

5. Ó, Govardhana! Ki elrejtõzöl, s közben pajkosan körülöleled kedves barátnõd – az Úr Hari kedvese, a páratlan Rádhá-kunda – nyakát, s rejtekedből végignézed az örökifjú isteni pár kedvteléseit – kérlek, adj egy lakhelyet a közeledben! 

6.   Ó, Govardhana! Ó, hegy, ki rétjeiddel és vizeiddel táplálva a teheneket, s fáiddal hűs árnyékot vonva föléjük, tudtára adod a három világnak, hogy mennyire illik rád-e név govardhana: tehenek táplálója – kérlek, adj egy lakhelyet a közeledben! 

7.  Ó, Govardhana! Ó, hegy, kit Agha és Baka ellensége azzal tisztelt meg, hogy új otthonná változtatott, hogy megvédje Vraját a surák királyának szûnni nem akaró dühétõl – kérlek, adj egy lakhelyet a közeledben! 

8 . Ó, Govardhana! Hegyek királya! Ó, hegy, kinek neve – “az Úr Hari legkiválóbb szolgája”– nektárként fakad Sri Rádhá ajkának holdjáról! Ó, kit a Védák Vraja tilaka-jelének mondanak – kérlek, adj egy lakhelyet a közeledben! 

9.   Ó, Govardhana! Ó, emberek barátja, ki transzcendentális boldogsággal töltöd el Vraja népét, állatait és madarait, s a barátnőik által körülvett  Sri Sri Rádha Krisna iránti barátság nektárjával vagy bekenve – kérlek, mérhetetlen kegyedbõl fogadj el engem, boldogtalant, és adj egy lakhelyet a közeledben!

10.   Habár csaló gazember vagyok, a végtelenül kegyes Úr, Sacinandana, aki nagyon kedves a szívednek, nekem adott téged. Ó, Govardhana, kérlek, ne nézd, hogy méltó vagyok-e rá vagy sem, csak adj egy lakhelyet a közeledben! 

11. Aki figyelmesen elolvassa ezt a Srila Govardhanáról, a hegyek királyáról szóló tíz nektári verset, nagyon hamar lakhelyet kap e boldogsággal teli hegy közelében, s gyorsan elnyeri a szép isteni pár szolgálatának ékkövét.

Related posts