Hare Krisna kedves fiúk!

Múlt héten már megírtátok a dolgozatot a varnákból. Most egy izgalmas fogalmazást kellene megírnotok E/1. személyben vagy E/3. személyben. Te választod ki, hogy melyik varnába tartozó akarsz lenni, és annak a személynek az életrajzát kell megírni. A neveket is te találd ki.

Készítettem erre egy példát, egy bráhmanáról írtam:

Kr.e. 5800-ban, szeptember 26-án született. Apja Aruddha dása, a király egyik bráhmanája, anyja Lalitá, szintén bráhmana családban született, nagyon együttérző, mindig ételt oszt a szegényeknek.

5 éves koráig otthon nevelkedett szülőfalujában. Apjától kapott 3 évesen egy Gaura Nitái murtit, akiket onnantól kezdve egyedül imádott. 6 évesen elkerült egy közeli faluban élő Gaura Kisora guru gurukulájába a testvéreivel együtt. Főként a Bhagavad Gitát és a Srimad Bhágavatamot tanulmányozták, nagyon korán keltek, rendszeresen jártak a közeli Rádha-Krisna templomba és részt vettek az ottani murti imádatban. 

10 éves korában megmarta egy kígyó, de a guruja mantrával meggyógyította. 25 éves korában, mikor befejezte tanulmányait, úgy döntött, hogy nőtlen marad. Apja közbenjárására ő is a királyi udvarba került, a király tanácsadója lett. Emellett áldozatokat mutatott be és sokszor megkérték, hogy meséljen történeteket a Srimad Bhágavatamból. A király mindig magával vitte, amikor egy másik ország királyával tanácskozott éleslátásának köszönhetően.

50 éves korában sannyási lett, amikor a király fia került a trónra. Megkérte a fiút, hogy 5 évig hadd zarándokoljon és közben tanítson. Végül 10 év lett belőle. Utána visszatért és a palota közelében nyitott egy ásramot, ahol több 100 tanítványával lakott. 20 éven át tanított itt. 80 évesen, amikor érezte a halála közeledtét, elment Vrindávanába és ott elhagyta a testét.

Related posts