Kedves Szülők!

Mint azt bizonyára tudjátok, a Kormány legutóbbi rendelkezései szerint április 19-től az óvodások és az alsó tagozatos tanulók oktatása vissza tud térni a jelenléti oktatás keretei közé, a felső tagozatosok számára továbbra is marad az otthoni online oktatás. A Kormány azonban meghagyja a szabad döntési jogot a szülőknek az iskolába való visszatérés kapcsán, így nem kötelező az alsósoknak sem visszajönniük az iskolába.

Ez az elrendezés elég nagy kihívások elé állít mindannyiunkat, intézményt, munkaadókat, munkavállalókat, családokat, szülőket és persze a gyerekeket is.

A jövő hétre tervezett projekthetünket el kellett tolnunk, azt egy későbbi időpontban fogjuk megtartani, előre láthatólag a május 10-i héten, de ennyivel előre kijelenteni valamit fixen manapság nem tanácsos J. (Pontosabban: lehet, de minek)

Az intézmény részéről külön kihívás volt, hogy a tanárok a jelenlétiben és a zoomon is jelen legyenek, de sikerült megoldani ezt a nehézséget.

Ehhez a rendelkezéshez igazodva a következők szerint fogunk működni április 19-től, hétfőtől:

Alsó tagozatosokra vonatkozó működés:

 • Órarend: a legutóbbi jelenléti oktatás szerinti órarend lesz érvényben, e levélhez is csatoljuk, illetve a honlapról is el tudjátok érni
 • Iskolai eszközök, tanfelszerelés visszaszállítása

Hétfőn 7:00-és 8:00 óra között, illetve 14:00-16:00 között

 • Azon alsósok számára, akiket a szülei nem kívánnak közösségbe hozni, a tanulnivaló továbbra is rendelkezésre lesz bocsátva az iskola honlapján, a korábbiakkal megegyezően, számukra zoom-os órákra nem tudunk biztosítani.

Felső tagozatosokra vonatkozó működés:

 • Zoom órák a csatolt órarend alapján
  • a gyerekek a honlapról a szokásos módon tudnak bekapcsolódni az órákba
  • pár változtatást kellett eszközölni rajta, ezért nézzétek át, ne okozzon meglepetést
  • a hétfői hétindítóra 8:00-tól tudtok bekapcsolódni, a jelenléti oktatással párhuzamosan
 • nem zoom-os oktatás esetén:
  • a honlapról elérhetőek a szokásos módon a tanulnivalók

Az iskola működése:

 • 7:00-16:00-ig vagyunk nyitva
 • iskolába érkezés legkésőbb 7:45-től
 • ebédeltetés éthordókból, a legutóbbi rendszer szerint (templomi éthordókat elhozzuk, Tündi prasadam át lesz szedve a hozott éthordókba, otthoni ebédeket a szülők hozzák-küldjék be legkésőbb 13:00-ig)
 • délután gyerekfelügyeletet biztosítunk

Szeretnénk kérni, hogy azon szülők jelezzenek vissza nekünk legkésőbb ma estig, akik:

 • alsós gyerekei még nem jönnének iskolába, vagy
 • a felsős gyerekeik számára gyerekfelületet igényelnének a munkájuk miatt az iskolában. Ezesetben sajnos a jelenlegi személyi és tantermi korlátok miatt a tanulásukat nem tudjuk garantálni, ezt otthon délután a szülőknek kell ellátni.

Köszönjük szépen az eddig türelmeteket és a megértéseteket. A jövő heti tanulnivalókat vasárnap estig fogjuk feltölteni a honlapra, hétfőn már hozzá tudtok férni.

Személyi kérdések:

Jövő héttől Dvaipayana prabhu sajnos már nem jön a gurukulába tanítani, az indiai utazásának előkészületeivel lesz elfoglalva. Nagy űrt hagy maga után, nagyszerű tanárt, kollégát és vaisnavát veszít el a tanári karunk az ő személyében: reméljük, a közös szolgálat valamilyen módon megmarad velünk, és halluk róluk rendszeresen. Kívánunk neki és családjának is minden kedvezőt, amit csak lehet mind lelkiekben, mind anyagiakban egyarát.

Másik kedves személy aki megválik tőlünk májustól Karnikara mataji. Ő szerencsére nem megy ilyen messzire, de hamarosan kétszeres anyai örömök elé néz, így májustól már nem tanít ő sem a gurukulában. Reméljük, hogy kis idő elteltével viszont találkozhatunk vele is a gurukula tanári karában.

Az elkövetkező 2 hétben pedig Radha-katha mataji nem lesz elérhető. Mielőtt elutazik azonban, gyönyörűen előkészített mindent, ami a jelenlegi állapot szerint várható a napi működés zavartalanságát biztosító beosztások terén, amiért nagyon hálásak vagyunk neki.

Kérünk Benneteket, felmerülő kérdések esetén emailben, viberen jelezzetek nekem első körben, vissza fogok jelezni, kihez lehet fordulni az adott kérdésben, illetve a gyerekekkel kapcsolatos fenti kérést is nekem továbbítsátok, kérlek!

Mégegyszer köszönjük az eddigi türelmeteket, bízunk benne, hogy ez a jelenlegi, mindenki számára nehéz időszak most már gyorsan véget ér.

A Srí Prahláda Gurukula Tantestülete nevében szolgátok, Candra Devi Dasi

Related posts