Olvasónapló

Mindenki válasszon magának egy könyvet, amit olvas rendszeresen. Ebből olvasson el 5 oldalt, majd írja le a tartalmát minimum fél oldalban.

Világi irodalom

Először befejezzük az alábbi feladatot: mf.49.o./5,6 

Toldi 8. ének Tk. 118.o. kék feladatok/ 2,3,4,5  kapcsolódó 2, 3ab

Srimad Bhágavatam

Turisztikai brossura készítése. Először nézd meg a mintákat, hogy hogyan szoktak ilyeneket készíteni. Majd vegyél egy A4-es lapot és tervezd meg, hogy hogyan nézzen ki Dváraká Dháma vagy Dvárakápuri brossurája. A hely neve legyen a cím. Hajtsd ketté a papírt, az elején legyen a cím, majd a többi oldalon az alábbiak legyenek:

  1. A következő oldalon mutasd be Dvárakát, hogy miért különleges, miért érdemes oda elmenni. Az alábbi szavakat használd fel: gyönyörű, tiszta, pazar, fényűző, virágzó, Isten központú.
  2. Majd rajzolj néhány képet palotáról, szökőkútakról, parkokról, tavakról, piacterekről melyek a városban találhatóak és írj melléjük néhány sort.
  3. Majd tervezd meg az odautazást. Honnan indul a busz, vagy a repülő,vagy karaván, vagy hajó mennyibe kerül az út, hol fogtok megszállni, hol fogtok enni, és milyen épületeket fogtok megnézni. Ez az utolsó oldalra kerüljön.

Related posts