A heti témánk a Pancanga -bhakti. Megismerkedünk a bhakti ezen 5 fontos ágával általánosságba, és a következő hetekben ezeket fogjuk részletezni

A következő CC. verset fogjuk apránként memorizálni:

CC. Madhya-lila 22.128

sādhu-saṅga, nāma-kīrtana, bhāgavata-śravaṇa

mathurā-vāsa, śrī-mūrtira śraddhāya sevana

SZINONÍMÁK:
sādhu – saṅga – a bhaktákkal való társaság; nāma – kīrtana – a szent név éneklése; bhāgavata – śravaṇa – Śrīmad- Bhāgavatam hallása ; mathurā – vāsa – Mathurában lakik ; śrī – mūrtira śraddhāya sevana – az Istenség imádása hittel és tisztelettel.

FORDÍTÁS„Az embernek bhaktákkal kell társulnia, énekelnie kell az Úr szent nevét, hallgatnia a Śrīmad -Bhāgavatamot, tartózkodnia kell Mathurában, és hittel és tisztelettel kell imádnia az Istenséget.

A téma feldolgozása:

1.osztály:

Mindenki válasszon 1-1 témát az 5-ből (lehet cetlikre írva húzni is), aki szeretne, választhat kettőt is, és készítsenek róla rajzot egy lapra. A lapokból összeállítunk egy tablót, ahol mind az 5 anga meglesz, és az alapján is fel tudják sorolni, a bhakti 5 legfontosabb részét.

2-4.osztály:

A verset a nagyobb osztályoknak felírjuk a táblára, elolvassuk 5-ször, utána ők is készítsenek rajzot róla külön lapra, amiből tabló lesz. Ezután minden órán, amikor ez a téma lesz, elismételjük majd e verset.
Az óra fennmaradó részében a verset memorizáljuk különféle eszközök segítségével (pl.egy tárgyat dobni valakinek, aki azt megkapja, el kell hogy mondja a soron következő angát, stb)

Hasonló bejegyzések