Kedves Bhakták!

Egy fontos témáról, a reggeli késésekkel kapcsolatban szeretnélek benneteket tájékoztatni. Sajnos rendszeresen, napi szinten előfordul, hogy több gyermek is késve érkezik a Gurukulába. Ez többek között megakasztja a reggeli iskolai feladatokat, zavaró a többi gyermek számára, nehézséget okoz az ügyeletes tanárnak a feladatok elosztásánál, ugyanakkor egy rossz példaként rögzülhet a gyerekeknél, ami hatással lesz a későbbi munka-, vagy szolgálatvállalásukra is.

Januártól kezdve kértük, hogy legkésőbb 7.40-re érkezzenek meg a gyerekek a Gurukula épületeibe, (köszönjük azoknak, akik pontosan beértek), de sajnos nagyon sokan vannak, akik még 7.45-re, sőt, a tanóra kezdésére, 8.00-ra sem érkeznek meg.

Szeretnélek benneteket kérni, hogy a következő két hétben tegyünk erőfeszítést a probléma megoldására, kérlek, 7.40-re legkésőbb érkezzenek meg a gyerekek a Gurukulába!
Nem szeretek szigorú lenni, de sajnos, most élnem kell ezzel: ha két hét után sem érünk el eredményt, akkor bevezetjük nálunk is azt a módszert, amit nagyon sok hazai és külföldi iskola is alkalmaz: 7.40-kor bezárjuk a kapukat és utána már nem lehet bejönni az iskolába.

Bízom benne, hogy nem kell idáig eljutnunk és sikerül minden gyermeket (és szülőt (smiley) ) rászoktatni a pontos érkezésre.
Szülőként egy ötlet: nálunk otthon az összes óra 10 perccel későbbre van állítva, így biztosan nem késünk el és időben elindulunk mindenhova (smiley).

Végezetül egy lelkesítő idézet:
„Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik, az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted.” Marcus Aurelius

Bízom benne, hogy sikerülni fog minden gyerkőcnek legkésőbb 7.40-re beérkeznie és hosszú távon fenn tudjuk tartani a pontosságot. Köszönöm együttműködéseteket, szolgátok: Susila dd.

Related posts