Kedves Kolléga!
Örömmel hívjuk a “Milyen iskolát? Beszélgetések pedagógiáról, reformról, demokráciáról” c. sorozatunk második találkozására!


Időpont: április 1., péntek 15.00-17.00

Vendégünk Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora, az Oktatási Hivatal korábbi elnöke.Előadásának címe: 3D diagnózisom az iskoláról – belülről, felülről, kívülrőlLeírás: “Tanárként, oktatásirányítóként, pedagógusképzőként, az erre irányuló kérésnek eleget téve, egy saját(os) diagnózist szeretnék nyújtani a – főként magyarországi – oktatás közelmúltjáról, jelenéről, lehetséges jövőjéről. Arról, hogy szerintem miért tartunk ott, ahol tartunk, miféle reformok lennének a legfontosabbak, ha egyáltalán reformok kellenek, és főleg hogy minek van realitása egy olyan ember szemében, aki már próbálkozott reformokkal. Amelyek sikerültek?”
Az előadást műhelybeszélgetés, majd plenáris beszélgetés követi.
A találkozás Zoom-linkje: https://us02web.zoom.us/j/85794664747

A programot a Felekezeti Közoktatási Intézmények Dolgozóinak Szakszervezete (FeKIDoSz) budapesti csoportja szervezi.

(A folytatásban Szűcs Tamás, a PDSZ választmányának volt elnöke, majd Knausz Imre és Fóti Péter oktatáskutató lesz a vendégünk. A programokról külön meghívó megy majd. Az előző előadások felvételei  – Beer Miklós, Dabóczi Kálmán, Ercse Kriszta – hamarosan elérhetők lesznek.)

Related posts