Rádió
A micro:bit nagyon hasznos/érdekes szolgáltatása, hogy rádiós kapcsolatot teremthetünk egy másik lapkával vagy egy mobiltelefonnal.micro:bit programozás szerkesztői felület
Hozzunk létre egy csoportot! Akik benne vannak, kommunikálhatnak egymással. Küldhetünk számot is, szöveget is a másiknak.
Küldjünk először egy számot! Ha a micro:bit megkapta, írja ki!
A csoport létrehozása a radio set group utasítással történik. Meg kell adni, milyen csoportot hozunk létre, mondjuk az 1-est.
Egy számot a radio send number paranccsal küldhetünk. Ezt a vevő megkapja és felhasználhatja. Például kiírja. De tevékenységre is fogható: ha a szám 1-es, végrehajtja az egyik feladatot, ha a szám 2-es, végrehajt egy másikat.

micro:bit programozás szerkesztői felület

Hőmérő
Használjuk ki az előbb megismert rádiós kapcsolatot egy hőmérő készítésénél! Ehhez használjuk a micro:bit szenzorát, a hőmérőt (temperature).

micro:bit programozás szerkesztői felület

Így már az érzékelőt kitehetjük az ablakba. Rádión beküldi a jeleket a vevő micro:bitnek, bent meg leolvassuk. A vevőprogram ugyanaz, mint az előbb.

A micro:bit extrém körülmények között is működik. Elemmel vagy akkumulátorral elszakadhatunk a számítógéptől. Ha van rá lehetőségünk, ellenőrizzük, hogy pontosan mér-e, milyen határok között fogadható el a szenzorok értéke.

Related posts