Soraya Kiadó és Eszener írónő közös rajzpályázatot hirdet általános iskolák 6-12 éves diákjainak részére, Álompehely címmel, melyre a Srí Prahláda Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulóit is szeretettel meghívjuk!

Pályázni egyénileg és az iskolán keresztül is lehet.
Iskolájuk közreműködése esetén postai beküldést javaslunk, így egy borítékban fogadhatjuk tanulóik rajzait.

A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI:
Korhatár: 6 – 12 éves kor.
Tematikus megkötések: 8 konkrét téma, melyet a csatolt pályázati kiírás tartalmaz és jelen levelünk végén tüntetünk fel.

KIKÖTÉSEK:
– kizárólag 6 – 12 éves gyermekek rajzát fogadjuk
– egy gyermek, egy tematikus rajzot küldhet be (1-8-ig választhat, a kedve szerint)
– a rajzot A/4 méretben kérjük elküldeni nekünk
– a rajz elkészítési módja: kézzel készítendő, szabadon választott rajzeszközzel
– a rajz hátuljára kérjük feltüntetni a gyermek nevét, életkorát és általános iskolájának nevét.
– a műveket szkennelve (jó minőségben) kérjük, a [email protected] e-mailre, vagy postai úton a 2765, Farmos, Bartók Béla u. 5. címre küldjék el nekünk. Iskolai közreműködés esetén beküldhető az összes tanuló egy iskolából, ez esetben postai beküldést javaslunk. A pályamunkákat összehajtás nélkül szíveskedjenek feladni, a borítékon vagy borítékban legyen feltüntetve az iskola értesítési címe.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ:
2023. április 9. éjfél (az ezután érkezett rajzok elutasításra kerülnek!)

EREDMÉNYHIRDETÉS:
Azon gyermekeket, akiknek rajza bekerül a mesekönyvbe, 2023. április 30-ig a pályázót, vagy (iskolai közös pályázat esetén) iskoláját értesítjük.
(A nyertes pályázatok készítőinek nevét, életkorát és iskoláját, szülői beleegyezés esetén tüntetjük fel a könyvben. Az ehhez szükséges engedélyeket a Kiadó a gondviselővel egyezteti.)

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA:
A beérkezett műveket a kiíró munkatársai és az Álompehely című mesekönyv szerzője közösen bírálják el szubjektív módon.

DÍJAZÁS:
A nyertesek és iskoláik, akiknek rajza bekerül a kötetbe – a megjelenés után – megkapják az Álompehely című mesekönyvet ajándékba.

A Pályázat témái:

„Sziasztok Kedves Gyerekek!

Volna kedvetek rajzolni a könyvembe? Ha igen, szeretettel meghívlak Titeket egy varázslatos utazásra Álomföldére! Nincs más dolgotok, mint álmodni! Megálmodni a szereplőket! Kicsit azért segítek!”

1. Az első részhez olyan rajzokat várunk, mely távoli földekről mesél, csodálatos erdőkről, magas hegyekről, morajló tengerről és egy ősi legendáról, amit mindenki ismer: az Álom Manóról.

2. A második részhez, az egyik karakterre kíváncsi az írónő. Ti hogyan képzelnétek el Cicó Századost? A jövevény egy hadászati múzeumból szalajtott katonaruhát viselt, kalapjába tűzve hatalmas vöröses madártoll lifegett. Lábán csizma, keze valószínűtlenül szőrös. Arca a szomszéd macskájára hasonlított.

3. A harmadik részhez a főhőslány (Adiana) vendégszobáját rajzolhatjátok meg. A szoba tele volt növényekkel, de a legkevésbé hétköznapi értelemben. Lába fűben taposott, feje fölött a kinti égbolt – pedig biztos volt benne, hogy nem léptek ki a szabadba. A terem közepén egy lapos sziklatömb állt asztal gyanánt, mellette színes gombák foteleket formáltak.

4. Adiana vándorútra kel egy másik szereplővel, Tobyval. Nézzük, hogy néz ki a táj: beértek az erdőbe, ami körülvette a szálláshelyül szolgáló váracskát. A fák üde zöldben pompáztak, lombkoronájuk tetejét olykor gyenge szellő mozgatta meg. A nap varázslatos fénysugársávokban tört át az ágak között, ahogy egyre feljebb kúszott az égen, és reflektorként világította meg a földön a hihetetlen illatú kék virágok természet alkotta csokrait.

5. A fiú főhősünk, Joelle, pedig épp az Üveg-hegye felé tart, majd felérve szétnéz. Vajon mit láthat? 
Az emelkedő tetején egy magányos platánfa álldogált, alatta egy pirosra festett paddal, aminek a háttámláján színes lufikat lengetett a szellő. A domb üveges zöldjén színes kis virágok nyíltak, amiket pillangók hada ostromolt. 

6. Szerintetek, hogy néz ki ebben a mesében a mézeskalács ház? 
A kétszintes épület téglából készült, csupán a díszítése hajazott sütemény dekorációra. Kovácsoltvas cirádáit fehérre festették, ami úgy kanyargott az ajtók és ablakok körül, mint a cukormáz. A ház fedele piros, cserepes nyeregtető. A bejárat is igen impozánsnak tűnt: kétszárnyú faajtó, fekete, leveleket mintázó kanyargó díszekkel.

7. Sárkány helyett légballon.
A kert végében elnyúló tisztáson nem sárkányt találtak, hanem egy csomó törpöt, akik egy hőlégballont próbáltak üzembe helyezni. A hőlégballon mintázata térképet formázott

8. Végül pedig elhagyjuk a Kerekerdőt. 
Innen fentről smaragd foltként ragyogott a napsütötte szántóföldek ölelésében. Jobbra a hósipkás hegyek nyújtóztak, amiknek láncolata elért egészen az előttük elterülő tengerig. A nap horizonttal való randevújának időpontja is vészesen közeledett, aki ennek tiszteletére felvette legszebb, rózsaszín ruháját. Az alkonypírral festett tenger koronát rajzolt a partján magasodó királyi kastélynak. …. A hőlégballon kosara majdnem súrolta a kastélypark csillámló levelű pálmafáinak tetejét. A törzsek között itt-ott függőágyak voltak kifeszítve, ahonnan prémes bundájú majom-szerű lények integettek nekik vidáman.

„Köszönöm szépen a gyönyörű rajzaitokat!
Eszener

Related posts