Hare Krisna kedves lányok!

Most már túl vagyunk a húsvéton, ami szintén bibliai téma, csak nem az Ószövetség része, így sajnos nem pont most vettük. De talán Hon-és népismeretből éppen ez volt soron.

Akkor kezdjük a nyelvtannal.

Nyelvtan

Múlt héten már átnézted, amit eddig vettünk, most még gyorsan pillants bele, ha kell. Tk.35-50.o. 

Utána pedig egy felmérő lesz, addig kiderül, hogy milyen.:) Tollbamondás biztosan lesz. Azt hanganyagban fogom elküldeni.

Világi irodalom

Ezen a héten Yamuna és Árati a feladatlap készítő. Továbbra is jó, ha mindenki nekem küldi el a feladatokat, én pedig továbbítom azokat. Vagyis a szomszédok átvihetik egymásnak, Árati Golokáéknak, miután nekem elküldték. Sámson és Delila története Yamunáé, Dávid és Góliát története pedig Áratié. Kérlek titeket, hogy szépen és jól láthatóan készítsétek el újra. Múlt héten már nagyon jók voltak!

Tehát mindenkinek a két elolvasandó történet: 1. Sámson és Delila 2. Dávid és Góliát

Śrīmad Bhāgavatam

Egy-két mondatban magyarázd meg az alábbi szavak jelentését: meghódol, szerencsétlen, gyáva, elpusztít, tisztelet. Majd írjatok hozzájuk rokon értelmű szavakat, majd ellentétes jelentésűt, amennyit csak tudtok. Ha nem annyira megy, akkor nyugodtan használjatok szinonima szótárat. Utána írjatok az eredeti szavakkal 1-1 mondatot. 

Hasonló bejegyzések