Hare Krisna kedves lányok!

Nyelvtan

Új téma következik. Eddig a magánhangzókkal foglalkoztunk, most pedig a mássalhangzókkal fogunk és a mássalhangzó törvényekkel. Erről próbálok majd videót készíteni, hogy jobban érthető legyen. Először is olvassátok el a tankönyvben a 50-51. oldalt és jegyezzétek meg a szabályt. Közben a Tk.50. oldalán található 1.,2.,3. feladatokat is csináld meg szóban. Majd a Tk. alábbi feladatait is csináld meg írásban: Tk. 51.o./2, 4b

Majd pedig a munkafüzet alábbi feladatai következnek: mf. 37.o./ 1, 2abc  És még két játékos feladat: mf.38.o./1,3

Világi irodalom

Erre a hétre pihentetjük a Bibliát és a feladatlapok készítését. Szövegértést írnátok. Mivel valahogy nincs nálam ötödikes feladatlap, így nektek kell választani szöveget. Kérjétek anyukátok segítségét. Ne az legyen a szempont, hogy minél rövidebb legyen a szöveg.:) Szóval válasszatok ki egy szöveget, olvassátok el alaposan, majd oldjátok meg önállóan a feladatokat. Csak akkor kérj segítséget, ha tényleg nagyon nem érted a feladatot. Először olvasd el többször, hátha másodjára, harmadjára megérted a kérdést. Próbáljátok megírni 45 perc alatt. Ha nem sikerül, az sem baj, de mindenképpen mérjétek az időt, szeretném tudni, hogy meddig tartott megírni végül.

Śrīmad Bhāgavatam

Erre a hétre annyi a feladat mivel új fejezet következik, hogy olvassátok el a Ś.Bh. 1. énekének 8. fejezetének verseit, melynek címe Kunti királynő imái és Pariksit megmenekülése. És majd a Ś.Bh. füzetetekbe írjatok róla összefoglalást. Az olvasást csinálhatjátok közösen szülőkkel is úgy, hogy felváltva olvastok.

Hasonló bejegyzések