Olvasónapló

Divali folytassa tovább a Mahábháratát 321-331. oldalig.

Kamala folytassa a Hitopadest. Mindenki írja meg az olvasónaplót.

Mahabharat ( Folytatjuk.)

Erkölcsi tanítások az erdőben című rész feldolgozása. A héten küldöm a beragasztani való szöveget. A feladat a szokásos: olvasd el, készíts róla rajzot, válaszolj a 3 kérdésre és ragaszd be a tulajdonságokat.

Világi irodalom

A múlt héten elkészített feladatlapok kicserélése és kitöltése. Ehhez mindenki olvassa el a honlapon múlt héthez feltöltött történeteket.

Az e heti új történetek: Kamalának a Dávid és Góliát és a Dávid és Saul király

Divalinak Salamon király bölcsessége és a Jónás és a nagy hal

A szövegek fent lesznek a honlapon. 

Srimad Bhágavatam

Turisztikai brossura készítése. Először nézd meg a mintákat, hogy hogyan szoktak ilyeneket készíteni. Majd vegyél egy A4-es lapot és tervezd meg, hogy hogyan nézzen ki Dváraká Dháma vagy Dvárakápuri brossurája. A hely neve legyen a cím. Hajtsd ketté a papírt, az elején legyen a cím, majd a többi oldalon az alábbiak legyenek:

  1. A következő oldalon mutasd be Dvárakát, hogy miért különleges, miért érdemes oda elmenni. Az alábbi szavakat használd fel: gyönyörű, tiszta, pazar, fényűző, virágzó, Isten központú.
  2. Majd rajzolj néhány képet palotáról, szökőkútakról, parkokról, tavakról, piacterekről melyek a városban találhatóak és írj melléjük néhány sort.
  3. Majd tervezd meg az odautazást. Honnan indul a busz, vagy a repülő,vagy karaván, vagy hajó mennyibe kerül az út, hol fogtok megszállni, hol fogtok enni, és milyen épületeket fogtok megnézni. Ez az utolsó oldalra kerüljön.

Hasonló bejegyzések