Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Agrárminisztérium a Föld Napja alkalmából idén is meghirdette Az Év BISEL Fotósa országos fotópályázatot.

Az idei évben Az Év BISEL Fotósa címért két korosztály (7-9. és 10-12. évfolyam) versenyezhet három témakategóriában.

A pályázók olyan témakörökben készíthetnek alkotásokat, mint a
vízi makrogerinctelenek,
a vízfolyások gerincesei, illetve
a vízfolyás és környezete növényei. 

A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék, megismerjék és megszeressék a lakóhelyükhöz közeli vízfolyások élő kincseit. Célunk az is, hogy ne csak a fényképezőgép objektívjén át lássák és örökítsék meg ezeket a vízi és vízparti élőlényeket, hanem az is, hogy üljenek ki a vízfolyás partjára és merüljenek el a természet szépségében, sokszínűségében és legyenek annak oltalmazói, védelmezői.

Célunk továbbá, hogy a diákok fotóikon keresztül be is mutassák az egyik leggazdagabb élőhelytípus élővilágát, sokszínűségét a  makrogerinctelenektől a gerinceseken át a növényekig.

A beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el pontozással október 10-ig. Minden, a zsűri által online, illetve élő kiállításra javasolt pályamű alkotóját minisztériumi elismerő oklevélben,  kategóriánként az első három helyezettet értékes jutalomban részesítjük. A kategória-győztesek közül legmagasabb pontszámot elérő fotó készítője nyeri el

Az Év BISEL Fotósa címet, aki az értékes jutalmon felül egy fotósnap keretében együtt barangolhat és fotózhat a Börzsöny patakvölgyeiben Potyó Imre természetfotóssal, aki többször is elnyerte már az Év Természetfotósa díjat.

A pályaműveket elektronikus formában a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu felületre kell feltölteni szeptember 15-ig.
A felhívással kapcsolatos kérdéseket a [email protected] e-mail címre várjuk. A pályázati felhívás és a szükséges dokumentumok itt érhetők el.

Kérjük jutassák el a fotópályázat hírét a 7-9, illetve a 10-12 évfolyamos diákok részére!

Sikeres pályázást kívánunk Mindenkinek!

A BISEL verseny szervezői

Hasonló bejegyzések