Hare Krisna kedves Szülők!

A tegnapi napon újranyitottak az iskolaépüetek kapui, megvoltak az első találkozók.

Nagyon megható volt látni a pillanatokat, amikor először összetalálkoztak a gyerekek…

Volt sok élménymesélés, játék, beszélgetés.

Van pár téma, amiről szeretnélek informálni Benneteket a gyerekfelügyeleti és a nyári időszakra vonatkozóan:

Öltözék, hajviselet:

Többen kérdeztétek, milyen ruhában jöjjenek a gyerekek a gyerekfelügyelet idején, illetve nyáron.

Ahogyan már korábban is jeleztük, szeptembertől nem lesznek új egyenruhák, így a jövő tanévre, (legalábbis annak egy részére) is az ideieket fogjuk viselni.

Amiatt, hogy az állagukat megóvjuk a tanév szorgalmi időszakára, a 2020-as nyári időszakban nem kell egyenruhában jönni, más vaisnava öltözékben jöjjenek a gyerekek.

A melegítő, cicanadrág, rövidnadrág nem a gurukulába illő öltözék, kérlek, ezeket tartsátok meg az otthoni vagy szabadidős elfoglaltságaikra. A vaisnava öltözék viselete vonatkozik a gyerekfelügyeleti időszakra is, amit a gurukula szervez. A görkorizáshoz, biciklizéshez szükséges nadrágot hozzák magukkal, és azt a sportolási időszakra korlátozzák, akárcsak év közben a tesiórák alkalmával.

Ami a hajviseletet illeti a fiúknak eléggé megnőtt a hajuk az otthon töltött idő alatt, és nem is vártuk el, hogy már az első napon leborotvált fejjel jöjjenek, de szeretnénk, ha ezt rövid időn belül pótolnák. A gurukulába járó kis vaisnaváknak a leborotvált, szikhás haj a viselete.

Ami a lányok haját illeti, az összefogott (fonott vagy konty, nem copf) haj az elvárt vaisnavi hajviselet a gurukulában.

Egyéb, házirendet érintő témák:

Más, a Házirend szabályaiban rögzített elvek ugyanúgy vonatkoznak a jelen időszakban is, mint az iskolaévben. Tehát ne hozzanak a gyerekek magukkal otthoni játékokat, eszközöket, telefont, mint ahogyan korábban kértük, kivéve személyes sporteszközeiket (ld. alább).

Tudjuk, az elmúlt 2.5 hónap alatt az otthon tartózkodás alatt elszoktak az iskolai szabályoktól, ami teljesen természetes, de kérünk Benneteket, Ti is támogassátok meg az iskolai rend visszaállítását azzal, hogy betartatjátok ezeket velük.

A gyerekfelügyelet időtartama alatt végzett tevékenységek:

Amint tudjátok, elkészült a gurukulaépületeket összekötő udvar térkövezése.

Ez kitűnő lehetőséget jelent a gyerekek számára a gyerekfelügyeleti időszak alatt olyan szabadidős játékokra, mint a görkori, board vagy a biciklizés.

Ezeket a tevékenységeket a fiúk és lányok váltott napokon tudják csinálni az általuk hozott sporteszközökkel:

Ezen a héten: kedd, csütörtök: fiúk, szerda-péntek a lányok
Jövő héten: hétfő-szerda: lányok, kedd-csütörtök: fiúk

Pénteken tanévzáró bulit tervezünk a gyerekeknek.

Kérjük, ezekre a napokra a gyerekek ne csak a sporteszközeiket hozzák el magukkal, hanem a megfelelő védőeszközöket is (sisak, térdvédők, könyökvédők). Azok nélkül sajnos nem tudunk felelősséget vállalni a bekövetkezett esetleges sérüléseikért.

Ez a beosztás e gyerekfelügyeleti időszakra vonatkozik, a június 15-től kezdődő projekthetek alkalmával fix programok lesznek, így a sportolást (görkori, stb) a szabadidejükben tudják megoldani a gyermekek, a családok szervezésében.

Köszönjük a megértéseteket, hamarosan jelentkezünk a projekthetek infokkal.

Szolgátok,

Candra Devi Dasi

Hasonló bejegyzések