Hare Krisna kedves fiúk! A mostani hét teljes hét és sajnos fesztivál nincsen, de azért persze így is gondolhatunk az Úr Krisnára.:)

Nyelvtan

Először az eddigieket gyakorló feladatokat oldjátok meg a munkafüzetben: mf. 56.o./2a, 3; 57.o./6a,7ab, 58.o./9ab,10ab

Majd a tankönyvben megtanuljuk a keltezés helyesírását. Tk. 57.o./1ab, 2ab A feladat után következő szabályt tanuld meg.

Tk. 57.o./3, 4 (nem kell leírni, csak írjátok be a pontokat oda, ahova szükséges) Tk. 57.o./5

Világi irodalom

Olvasónaplót a szokott módon várom.

Most egy új történet/mese következik, amit talán már ismertek. Az a címe, hogy A só. Magyar műmese. Olvasd el a tankönyv 41. oldalán (Rövidített változat. Ha van kedved a teljes mesét elolvasni, akkor csak egyet kell lapoznod, és ott megtalálod.)

Majd oldd meg a munkafüzet alábbi feladatait: Mf. 19.o./3, 20.o./ 4 (Miután leírtad a füzetbe, amit kellett, te is alkoss ilyen hasonlatokat apuról, anyuról és a tesódról szintén a füzetbe. Pl: Úgy szeretem anyut, mint…..és te találd ki, hogy hogyan tovább. 😊) mf. 20.o./5

Gondolkodj el azon, hogy mire mutat rá ez a mese! Szóval, hogy mit lehet belőle tanulni.

Śrīmad Bhāgavatam

  1. „Óh, Gadadhara [Krsna]! Birodalmunkat most lábad nyomai jelölik, s emiatt oly gyönyörûnek tûnik! Ha elmész, ennek mind vége szakad.” (S.Bh.1.8.39.)

Krisna lábán számos csodálatos jel található. Ez az egyik jel, amiből láthatjuk, hogy Ő Isten. Néhány ember azt gondolja, hogy ő Isten. Ha valaki azt mondja neked, hogy ő Isten, akkor csak kérd meg, hogy mutassa meg a lábán a jeleket!:)

Van egy kép mellékelve. Mindkettő Krisna lótuszlába. Keresd meg a két kép közötti 5 különbséget és jelöld valahogy a rajzokon. Majd párosítsd össze a szavakat a szimbólumokkal. 

  1. Emlékszel néhány borzasztó dologra, melyek a Pándavákkal történtek? Használd a külön lapon lévő jeleket segítségül! Lehet, hogy kicsit utána kell olvasnod a Mahábháratában. Írd le, hogy mi történt, kikkel történt, és hogy hogyan segített Krisna! Legalább négyet csinálj meg, ha lassan megy. Akkor jövő héten folytatod.

Mahábhárata

Dhritarástra kettéosztja a birodalmat. Ez a rész következik. Ragaszd be, olvasd el, készíts róla rajzot, keress tulajdonságokat, és válaszolj a 3 kérdésre.

Hasonló bejegyzések