Hare Krisna kedves fiúk! Most egy normális hét lesz jó kis feladatokkal.:)

Nyelvtan

Na, most kezdődnek a mássalhangzótörvények. Erről magyarázó filmet is készítettem, azt nézzétek meg. Próbáljátok megjegyezni/megtanulni a tankönyvi piros szabályok segítségével is, melyek az 55.és 56.oldalon találhatóak.

Majd az alábbi feladatokat oldd meg a munkafüzetben: Mf. 42.o./1bc, 43.o./4, 44.o./5ab, 6ab,7, 45.o/1,2

Világi irodalom

Az olvasónaplót várom a szokott módon.

Most még két hétig visszatérnénk a Bibliához, ugyanis még van 4 érdekes történet az Ószövetségből, melyek Izrael híres királyairól szólnak. Az egyik történet a Dávid és Saul király, a másik pedig a Salamon király bölcsessége. Mindkét feladatlap fent van a honlapon. Kérlek, oldjátok meg és küldjétek el nekem.

Dávidés Saul feladatlap

Salamon király feladatlap

Śrīmad Bhāgavatam

  1. „Óh, Gad§dhara [K¥¢£a]! Birodalmunkat most lábad nyomai jelölik, s emiatt oly gyönyörûnek tûnik! Ha elmész, ennek mind vége szakad.” (S.Bh.1.8.39.)

Krisna lábán számos csodálatos jel található. Ez az egyik jel, amiből láthatjuk, hogy Ő Isten. Néhány ember azt gondolja, hogy ő Isten. Ha valaki azt mondja neked, hogy ő Isten, akkor csak kérd meg, hogy mutassa meg a lábán a jeleket!:)

Van egy kép mellékelve. Mindkettő Krisna lótuszlába. Keresd meg a két kép közötti 5 különbséget és jelöld valahogy a rajzokon. Majd párosítsd össze a szavakat a szimbólumokkal. 

  1. Emlékszel néhány borzasztó dologra, melyek a Pándavákkal történtek? Használd a külön lapon lévő jeleket segítségül! Lehet, hogy kicsit utána kell olvasnod a Mahábháratában. Írd le, hogy mi történt, kikkel történt, és hogy hogyan segített Krisna! Legalább négyet csinálj meg, ha lassan megy. Akkor jövő héten folytatod

Hasonló bejegyzések