Hare Krisna kedves fiúk! Ez a hét már teljes, úgyhogy lesz nyelvtan is mindenki örömére.:)

De ez a hét Nrisimhadeva dicsőítésére van, így több Vele kapcsolatos feladat is lesz.:)

Nyelvtan

Először kezdjük a munkafüzet feladataival, ami még gyakoroltatja a mássalhangzókról tanultakat. Mf. 39.o./4, 5,8, 40.o./ 2,3

Ha pedig még nem sikerült megjegyezni, vagy már elfelejtetted a zöngés és zöngétlen mássalhangzókat, akkor itt a lehetőség, hogy újra megtanuld: Tk.52.o.. Az ott lévő feladatokat is nézzétek át: Tk.52.o./1,2, 53.o./3, 4

Aztán visszatérhetsz a munkafüzethez, hogy egy kicsit gyakorold a zöngés-zöngétlen párokat.

Mf. 40.o/1, 41.o/2, 5

Világi irodalom

Az olvasónapló most az legyen, hogy a S.Bh. 7.énekének 2-10. fejezeteiből elolvasol egyet és azt foglalod össze.

Pályázatot hirdetünk!! Aki a legszebben megfogalmazza az Úr Nrisimhadeva történetét (legyenek benne az alábbiak: hogyan lett Hiranyakasipu nagyhatalmú, Prahláda jelleme, lelki tanítómestere, Prahláda viszontagságai, Nrisimhadeva megjelenése), annak a fogalmazása kikerülne az iskola honlapjára. Ám akinek nehezebben megy az írás, mondja fel, ám figyeljen arra, hogy szépen meséljen, mellőzve az „és akkor” rendszeres használatát. A legjobb hanganyag is felkerül! Hajrá mindenkinek!:) (Mindenki írjon, vagy beszéljen, ez a feladat, csak közben egy pályázatban is mindenki részt vesz.)

Ha valaki ezt túl nagy falatnak érzi, akkor írjon egy legalább fél oldalas dicsőítést az Úr Nrisimhadeváról, vagy Prahládáról, vagy írjon egy 4X4 soros verset valamelyikről, ami persze rímeljen.

Śrīmad Bhāgavatam
(Azoknak, akiknek nem tartott másfél óráig a pályázatra készülés.)

Készíts 1-2 furfangos feladatot az Úr Nrisimhadevával kapcsolatban. A legjobbakat szintén felrakjuk a honlapra! Ezért legyen igényes, szép, jól olvasható. Aki esetleg tudja, számítógépen is megszerkesztheti. Csak néhány ötlet: keresztrejtvény, betűkocka, igaz-hamis, szómagyarázat, fejezd be a mondatot, stb. Bármilyen másik izgalmas feladat is lehet!

Hasonló bejegyzések