Hare Krisna kedves fiúk! Ezt a hetet egy ekadasival kezdjük, így remélhetőleg kedvező lesz.

Nyelvtan

Erre a hétre már csak a gyakorlás maradt a számnevekből, így jövő héten megírnátok belőle a dolgozatot.

Íme, a gyakorló feladatok: Először is nézd át alaposan a Tk. 58.oldalán található táblázatot. Majd az alábbi feladatokat oldd meg a tankönyvben: Tk. 59.o./3, 4a, 5a,b (írásban), 60.o./7 (számozzátok be a szavakat, és úgy írjátok a táblázatba), 8 (füzetbe), 10, 11

Majd a munkafüzet feladatai következnek: mf.59.o./3a,b, 60.o./ 6a,c, 61.o./7a,b

Szorgalmi: mf. 61.o./8

Világi irodalom

Az olvasónaplót a szokott módon várom.

Ezen a héten is szövegértést írtok. Kérlek, mérjétek az időt és küldjétek el azt is nekem, hogy mennyi idő alatt sikerült megoldani. A munkafüzet 38-39. oldalán található szöveget olvassátok el és válaszoljatok a kérdésekre. Itt a kérdések elég egyértelműek, szóval önállóan is meg fogjátok tudni oldani. A 7. feladatnál ha nem tudjátok a választ, nem baj, nem kell közben utánanézni az interneten.

Śrīmad Bhāgavatam

Először is, ha nem fejezted be a múltkori Pándavás feladatot, akkor fejezd be most.

Kunti királynő családfája. Tudod mit jelent a családfa? Keress néhány példát rá az interneten, ha van rá lehetőséged! Ez ténylegesen egy detektív munka, amikor az ember a saját családfáját akarja megalkotni, de Kuntit illetően Vyásadeva mindent gyönyörűen részletezett a Mahábháratában. Kezd azzal, hogy listába veszed Kunti összes rokonát! Ehhez használd a 4. táblázatot! Majd töltsd ki a családfát!

Mahábhárata

A következő történet az Ardzsuna zarándokúton. Kérlek, ragasszátok be a füzetbe, válaszoljatok a 3 kérdésre, keressetek tulajdonságokat és készítsetek rajzot.

Hasonló bejegyzések