Hare Krisna kedves fiúk! Üdvözöllek titeket május utolsó hetén! 

Nyelvtan

Akkor, ahogy mondtam nektek, most megírjátok a témazárót a számnevekből. A dolgozatot megtaláljátok a honlapon, de Jay sri matajinak mondom, hogy nyomtassa ki nektek hétfőn.

Egy tollbamondás szöveget is küldök a telefonokra, kérlek azt is írjátok le.

Világi irodalom

Az olvasónaplót várom a szokott módon.

Most egy új történettel ismerkedhettek meg, ami a régi, kék olvasókönyvben található. A címe: Hegedű az osztályban. Tk. 8-9. oldal Olvasd el, majd hanganyagként küldd el az alábbi feladatokra a választ: Tk.9.o. kérdések 1, 2,4 Szintén hanganyagként küldd el a munkafüzet alábbi feladatát: mf.6.o./4a

Majd oldd meg az alábbi feladatokat a munkafüzetben! Kérlek, ne írj a munkafüzetbe, hanem a füzetedbe! Mf. 6.o./2, 3, 4b, 5

Śrīmad Bhāgavatam

Az alábbi szavakat először magyarázd meg egy mondattal, majd írj néhány rokon értelmű szót, majd írj néhány ellentétes jelentésű szót. Majd rakd bele egy olyan mondatba, ami a 8. fejezet történetével kapcsolatos.

kétségbe esik, erkölcsös, bosszú, búcsú, zavart, elbűvölő

Mahábhárata

Jövő héten dolgozat lesz a Menekülés című résztől. Most az lesz a feladat, hogy olvassátok el ezeket a részeket Menekülés, Ghatótkacsa születése és Baka halála, Angáraparna, Draupadi svajamvarája, A Pándavák feleségül veszik Draupadit, Dhritarástra kettéosztja a birodalmat. Aztán a 21 tulajdonságból válasszatok ki mindegyik történethez 2-2-őt (vagy azok ellentétét) (a ti tulajdonságaitokon kívülieket) és írjátok le, hogy kinél vettétek észre és mikor.

Hasonló bejegyzések