MÁJUS 25.  8-10-ig

-dt írt szavak

A táblázatodban a 9. utolsó sor foglalkozik ezzel. Nézd át a d-re végződő szavakat hogyan ejtjük, ha –t-vel kezdődő toldalék járul hozzájuk. Olvasd el helyesen a példákat. Ha megnézed ezeknek a szavak kiejtésében a tt hangot ejtjük  a dt helyett.

Vedd elő a Tankönyvet és nyisd ki a 90.oldalon, majd a nyelvtan munkafüzetet a 90. oldalon. Ezután nézd meg ezt a jó kis videót, amit nem én készítettem, de segít neked mert nincs konzultáció. Nézd végig és tanulj a tanárral együtt. Csináld közben a feladatokat ha tudod,  ha nem akkor karikázd be a feladatokat amivel foglalkoznak itt a videóban és utána old meg.

Ami fontos, hogy ő más oldal számot mond, de te a TK 90-91.oldalon és a munkafüzet 72-73.oldalon dolgozz. A. feladatok ugyanazok. 

https://www.youtube.com/watch?v=iHokt_SSkhw

Aki videó nélkül szeretne haladni azok a TK: 90.o. 1 abcd, 2 ab, 3 a

5 a, feladatokat kell megoldania, illetve a munkafüzet 72.o. 2 abc, 73.olda. 3 a feladatokkal gyakorolhatja ezt a tananyagrészt.

                            Délután:  A nyelvtan tankönyv 116.oldalán lévő 22-es számú szöveget olvassa fel a gyermek ,  és utána vegyétek fel kérlek, majd  küld el nekem hangfájlba.A felkiáltó mondatokat olvasd a hangsúlynak megfelelően! Felkiáltva!

MÁJUS 27..  8-10-ig

ISMÉTLÉS! 

Nézd meg légyszíves az általam készített táblázatot!

Old meg a munkafüzet 74-75 oldalát.

A Tankönyv 119.oldalán lévő táblázat ami a kiejtéstől eltérő helyesírású szavakkal foglalkozik nézd át, hogyan kell kiejteni az oszlopokban lévő szavakat. Olvasd el, helyes kiejtéssel és anyuka küldje el nekem hangfájlba. 

Hasonló bejegyzések