Hare Krisna kedves fiúk és lányok!

Túl vagytok a dolgozaton, így folytatjuk a középkor vizsgálatát. De mielőtt belekezdenénk, találtok a honlapon egy dokumentumot az iszlám vallásról védikus szemmel. Azt olvassátok el figyelmesen. Nagyon érdekes.

A következő lecke a 34., a földesurak és jobbágyok életéről szól. Miközben olvassátok, húzzátok alá benne a lényeget, majd írjatok belőle a füzetbe vázlatot. 

Majd hasonlítsd össze Krisna-völgyet a régi falusi életmóddal! Melyek a hasonlóságok és a különbségek? Illetve hasonlítsd össze Somogyvámos életét a régi falusi élettel!

Iszlám védikus szemmel

A Bhavisya Purána ír róla, hogy Mohamed fog jönni a Földre. Régi murtikat imádtak azon a területen. Afganisztán-Kandahar-Gandhári szülőhelye. Lehet, hogy félisten murtikat imádtak, melyeket Mohamed kidobatott és csak egy silát hagyott ott, a Kába követ, ami az Úr Siva silája és elfogad alacsonyabb rendű imádatot. A tudósok szerint meteorit.

Személytelen filozófiát vallanak, nem fogadják el Isten személyes formáját.

G. M. mondta egyszer, hogyha valaki elmenne egyszer Mekkába és meglocsolná a Kába követ caranámritával, feléledne és megszüntetné a sok bűnt.

C.C.-ben muzulmán történetek: 1. Chand Kazival találkozik (Arról beszélnek, hogy miért ölik meg az állatokat.)

                                                    2. Muzulmán katonákkal találkozik, van velük egy tudós. (Koránról beszélnek, amelyben van személytelen imádatról szó, de a személyes imádatról is szól a vége, sőt az is benne van, hogy Isten színe feketés.)

Mohamed először személyes filozófiát hirdetett, majd leesett a színvonal, sok követője és felesége lett és áttért a személytelen hitre.

Korán yavana sástra, vagyis a mlecchák egyik szentírása.

Abirám-Ibrahim-Ábrahám  Ők Ibrahimnak hívják Ábrahámot, de ők is nagy ősükként tekintenek rá.

Hasonló bejegyzések