Hare Krisna kedves fiúk!

Most egy teljes hétnek nézünk elébe, ám szerdán van az Úr Nrisimhadeva megjelenési napja, így vele kapcsolatos feladatok is lesznek. 

Nyelvtan

Most már megismerkedtünk a számnevek legfontosabb fajtáival, így most azt gyakoroljuk.

Mf. 54.o./ 1acd, 2ab 55.o./4a,5ab, 

Most pedig a számnevek helyesírását nézzük át. Tk.55.o./ 1ac Az alábbi szavakkal írj egy-egy mondatot úgy, hogy az Úr Nrisimhadeva történetéről szóljon: egyig, egyszer, eggyel, eggyé.

Tk. 55.o./ 2ab, 56.o./ 4ab (A szabályt tanuljátok meg.) Tk.55.o./ 5ab

Világi irodalom

Ezen a héten is szövegértést írtok. Olyan helyen írjátok, ahol teljes csend van, ahol tudtok teljesen koncentrálni. Most is mérjétek az időt. Csak akkor kérj segítséget, ha nem érted a feladatot. Amúgy próbáld meg teljesen önállóan. 

Szövegértés mf. 14-15.oldal Itt a 4.feladatnál a versek soraiban lévő szótagokat kell megszámolni. Azért van két hely, mert mindegyik versben kétféle szótagú sor van. Ezt csak azért írom ide, mert emlékszem tavaly ez okozott gondot a többieknek.:) Az 5. feladatnál, amikor két szó rímel, akkor szokat azonos színnel színezd ki, ezzel jelölvén, hogy azok rímelnek.

Śrīmad Bhāgavatam

 Olvassátok el a S.Bh.7.énekének 2.3.4.fejezetének bevezető szövegeit, majd írj vagy mondj Hiranyakasipunak dicsőítés helyett szidalmazást.(Ez lesz az e heti olvasónapló😊) A szövegek legfőbb pontjai legyenek benne a szidalmazásaidba. Persze a végén kitérhetsz a legnagyobb bűnére, arra, hogy a szent fiát bántalmazta. És csúnyákat is mondhatsz neki! Persze bizonyos keretek között.:)Legalább fél oldal legyen.

Mahābhārata

Most a Mahábhárata is Bhágavatam lesz.:) A történet alapján készítsetek egymásnak (Vigi Gauri dásnak, Gauri dás Viginek) egy furfangos feladatlapot, ami legalább 4 feladatból áll.

Bármilyen feladatot kitalálhattok, de azért ne legyen könnyű, ám itt van néhány ötlet a feladatokhoz: 1. Rejtvény, 2. Igaz-Hamis, 3. Tesztkérdések- melyik helyes a 3 válasz közül, 4. betűkocka, 5. Fejezd be a mondatot!, 6. Szómagyarázat., stb.

Ha nagyon jól sikerül, a honlapra is feltesszük, hogy mások is gondolkodhassanak rajta.:)

Hasonló bejegyzések