Hare Krisna kedves fiúk!
Akkor, íme itt van a jövő heti anyag.

Nyelvtan


Légyszi először nézzétek át a hangrendről tanultakat!

Tk.44.oldal

Ehhez kapcsolódóan még van pár feladat a munkafüzetben, azokat csináljátok meg.

Mf. 31.o./2abc, 32.o./3

Új anyag következik, az illeszkedés szabálya. Szerintem nem nehéz, olvassátok el figyelmesen, akár kétszer is és jegyezzétek is meg!

Tankönyv 46.-47.oldal

Nem nehéz téma, csak figyelni kell. A 46. oldalon van egy 1.és 2. feladat. Közben azt is csináld meg szóban. A 47.oldalon is van a szöveg között egy 4. és 5. feladat, azt is csináljátok meg szóban. Ha valaki van veled, akkor vele beszéld meg, ha nincs, akkor csak magadnak mondd.:) A 47.oldalon a feladatok között a 4. feladatot játszd el anyuval vagy apuval vagy tesóval.
Munkafüzet: 32.o./ 1. és annak d része, 33.o./2ab, 3, 4, 34.o./6abcd

Világi irodalom


Olvasónapló: Folytassuk tovább az olvasást. Viszont most arra kérnélek titeket, hogy minden héten legalább egy fejezetet olvassatok el. Ami általában nem sokkal több 5 oldalnál. Na jó, van, amikor tíz.:) Az összefoglalást ugyanúgy írjátok meg, és mindig legkésőbb péntekig
küldjétek el. Arra kérek mindenkit, hogy legalább egy oldalt hangosan olvassatok el.
Akinek van kedve, írhat is naplót erről az eléggé különleges helyzetről.:)

A Bibliázást próbáljuk folytatni a tervek szerint. A hét elején Nárada és Rádha Gopál fejezze be a feladatlap készítést és küldje el nekem fotóként én pedig majd továbbítom a többieknek.
Már nem emlékszem, hogy adtam-e nektek fénymásolatot a szövegről, de ha nem akkor a honlapon az 5.osztályos lány mappában vannak a fotók. Ott megtalálja mindenki. Az is ott tudja elolvasni, aki majd a feladatokat megoldja. Légyszi úgy készítsétek, hogy jól lehessen látni! Akár élénk, erős színekkel. Az is lehet, hogy Nárada és Rádha gopál hanganyagként
elmeséli a történeteket és azokat tovább külditek.

Śrīmad Bhāgavatam

  1. Döntések. Gondolkodj el ezen a feladaton és beszéld meg valakivel. Aztán nekem is mondd fel hangüzenetként. Gondolkodj el azon, hogy mi alapján szoktál dönteni. Az alapján szoktál dönteni, hogy mi a jó neked? Vagy az alapján, hogy mi jó a többieknek? Át szoktad gondolni, hogy mi a helyes és mi helytelen? Gondolj egy olyan helyzetre, amikor komoly döntés előtt álltál, és gondold végig, hogy mi alapján döntöttél.
  2. Először elevenítsd fel a történetet újra. Olvasd el azt a fénymásolatot a történetről, amiben kijelöltük a lényeget. Fogj egy A4-es lapot. Ezeket jelenítsd meg rajta! Mit látott Aśvatthāmā a szekeréről, amikor Arjuna üldözte őt? (Nyilván itt Arjunát kell lerajzolnod, ahogy üldöz.) Rajzold le!
    Hogyan érezhette magát Aśvatthāmā, amikor Arjuna üldözte őt? Rajzold le nagyban csak az arcát!
    Milyen hangokat hallhatott Aśvatthāmā a szekerén ülve, miközben Arjuna próbálta elfogni? Írd le a hangokat!
    Ezt a papírt is fotózzátok be!

Köszi! Szép hetet nektek, jó munkát és kitartást! 🙂 Ó, és ne feledjétek, hogy április 3-ig még meg lehet írni Śrīla Śivarama Swāminak a felajánlást!

Szolgátok:
Sulalita devi dasi

Hasonló bejegyzések