3/2019. EMMI KÁT belső utasítás az új iratminták használatának bevezetéséről és az ügymenet egyszerűsítését segítő egyéb intézkedésekről szóló 2/2018. EMMI KÁT utasítás módosításáról

Kedves Bhakták!

Az évkezdő szülői értekezletünk elmaradt, ez a levél pótolná azt, de szeretnénk lehetőséget adni Nektek a felmerülő kérdésekre is. Kérlek írásban jelezzetek, ha van kérdésetek, illetve telefonon is egyeztethetünk időpontot hosszabban átbeszélendő témák esetén. Több hasonló kérdésre adott választ akár körlevélben is körbeküldünk, vagy zoom-os szülői értekezletet is szervezhetünk, ha lesz igény rá, illetve a feltételek erre adottak lesznek.

  1. Új munkarend hétfőtől:

Bizonyára már nagyon sokan várjátok, mi lesz a megoldásunk a fokozódott vírushelyzet idejére az oktatásban. Jó hírünk van, amíg nincs akut megbetegedés, vagy ameddig Krisna-völgy nem lesz lezárva, addig nem tervezzük, hogy bezárjuk az iskola kapuit.

Az alábbi 2 opciót tervezzük működtetni párhuzamosan:

1) jelenléti oktatás

Érkezés az iskolába: 8:00-ra egységesen, ami után az órarend szerint fogunk haladni (órarendet csatoltan találjátok). Reggelizni az iskolában már nem fognak, így azt otthon kell elfogyasztani előtte.

A jelenlét a tanórákig kötelező, a napközi szabadon választott, a napközin való részvétel a napközi szabályainak betartásához kötött (a Házirendben szabályozott módon).

Az iskola a korábbiak szerint, 16:00-ig tart nyitva.

2) otthon tanulás egyedi esetekben

Azon gyerekek számára, akik krónikus betegségben szenvednek, vagy családtagjuk veszélyeztetettsége miatt nem jönnének közösségbe, biztosítjuk az online otthon tanulás lehetőségét.

A krónikus beteg gyerekek szüleinek javasoljuk, hogy mindenképp ezt vegyék igénybe, de a szülők felelősségük teljes tudatában dönthetnek úgy is, hogy ennek ellenére a jelenléti megoldást választják.

Ehhez szeretnénk kérni, hogy legkésőbb szeptember 4.-én 12:00-ig jelezzetek vissza azon családok, akik nem a személyes jelenléthez kötött, hanem az online oktatást választják az elkövetkező időszakra. A farmos bhakták ezen igényüket Sundari DD.-vel egyeztetve jelezhetik felénk, a többiek egyenesen keressék Candra DD.-t. írásban (emailben vagy viberen)

Amennyiben a vírushelyzetnek lesz iskolai érintettsége (valamelyik tanár vagy diák fertőződik meg) az iskolát be kell zárni. Ebben az esetben, vagy ha a Fenntartó úgy dönt a „B” terv lép életbe, ami a tavalyi év márciusától is alkalmazott online üzemmódot fogja jelenteni, a honlapunkra feltöltött heti tananyagokkal, telefonos konzultációkkal. Amikor ez aktuális lesz, akkor fogunk erről Benneteket részletesebben tájékoztatni.

Hétfőn, szeptember 7-én 8:00 órára kérjük jöjjenek már egyenruhában a gyerekek, hozzák magukkal a tanszereket, amiket felajánlanak az oltáron. Ha a tanszereket a gyerekek nem tudják bevinni, akkor a szülők behozhatják az épületekbe Kérjük, a szülők viseljenek maszkot erre az esetre. (A gyerekektől, tanároktól általánosságban nem fogjuk kérni, hogy hordjanak maszkot, kivéve, ha a szülő szeretné).
A fiú épületbe egyszerre 5 szülőt fogunk beengedni, a lányba 2 szülőt. Kérjük, csak annyit tartózkodjatok ott, amennyit feltétlenül szükséges. Azután tudjuk csak elkezdeni a tervezett napi menetet, miután a szülők elmentek.
Megtartjuk az elsősök első betű ceremóniáját is, de csak iskolai körben. Aznap főleg osztályfőnöki órák lesznek, ahol fontos iskolakezdési infokat beszélünk át velük. Délután gyerekfelügyeletet tartunk.

Ez a működés bármikor változhat bármilyen irányban, emiatt dátummal kerülnek fel a működéssel kapcsolatos infok. Figyeljétek a dátumokat a címben.!

Hasonló bejegyzések