30/9312773[email protected]

Nárada Muni segít!

Kedves Gyerekek! 

Nárada Muni azért jelent meg a Gurukula honlapján, hogy a segítségetekre legyen. Ha szeretnéd tudni, hogyan szerezhetsz jobb jegyet egy tantárgyból, látogasd meg! Ha valamivel kapcsolatban kérdésed, van, nézz körül az oldalán, hátha megtalálod a választ. Ha nem találsz választ a kérdésedre, akkor kérdezd őt bátran! 

Az online órán való viselkedés: zoom-netikett

Összpontosíts!
Otthon ülve sokkal több olyan dolog van, ami könnyedén elvonja az ember figyelmét. Fontos, hogy ezeket a dolgokat minimalizáljuk, úgy üljünk a gép előtt, mintha az órán lennénk.

Az online óra is tanóra. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy kell részt venni rajta, ahogyan a rendes oktatásban.

Pontosan kell érkezni az online órákra

Az online órák során olyan öltözetet viseljetek, ami megfelel az általános társadalmi etikettnek, legjobb lenne vaisnava öltözékben lenni.

Legyen már az óra előtt bekapcsolva a zoom, ellenőrizve az internet és a mikrofon, hangfal. Így is bőven lesznek fennakadások, de talán egy kicsit kevesebb. Jó volna, ha az amúgy is rövid óra idejéből nem menne el még annyi idő sem, amíg mindezeket beállítjátok.

 

A mikrofon legyen kikapcsolva. A zoomos órákon nagyon zavaró tud lenni, ha több gyerek háttérzaját kell hallgatni, vagy ha mindenki egyszerre akar beszélni.

A beszédeteket is érdemes kontrollálni, a felesleges poénokat, Nektek viccesnek tűnő hozzászólásokat kérjük tartogassátok a magánbeszélgetéseitekre, semmi szükség ezekkel húzni a többiek és a tanóra idejét. Éppen ezért tanácsos, ha az órákon mindenki csak akkor kapcsolja be a mikrofonját, amikor kérdése, hozzáfűzése van.

A kamera legyen bekapcsolva. Ha nem működik a kamerátok, akkor rendszeres hozzászólásokkal, ha pedig nem működik a mikrofonotok, akkor chat üzenetek formájában tudtok hozzászólni az órához!

Ha nem vagytok egyedül a szobában, célszerű headset-et használni!

Amikor szeretnétek hozzászólni, kérdezni, azt kézfeltartással, vagy a Zoom „Raise hand” funkciójával jelezzétek!

Mindezek mellett fontos, hogy legyetek aktívak az órán és szóljatok hozzá a témához, illetve kérdezzetek, a mikrofonotok bekapcsolása közben.

Kérünk Benneteket, óra közben ne menjetek sehova, ha nem muszáj. Az osztályteremben is szünetben intézitek a dolgaitokat, ez az online órákon is így kellene, hogy történjen. Kivételes esetben elmehettek, ha a tanárnak ezt jelzitek és ő erre engedélyt adott. Engedély, jelzés nélkül kérjük ne kapcsolódjatok ki az óráról!

 

Az oktatás alatt kérünk Benneteket, csak a tananyaggal foglalkozzatok! Ne telefonáljatok, ne sms-ezzetek, ne folytassatok privát chat-elést, ne viberezzetek, ne foglalkozzatok háziállatokkal, játékokkal és ne étkezzetek az órák alatt!

A jövőben biztosan Ti is fogtok olyan helyzetbe kerülni, amikor Nektek kell ilyen módon bemutatót tartani. Akkor biztosan örülnétek, ha a hallgatóság odafigyelne és fegyelmezett lenne, illetve rosszul esne, ha nem figyelne oda a hallgatóság arra, amit mondani szeretnétek. Kérlek, ez legyen a szemetek előtt, amikor az órán jelen vagytok.

Az órán trollkodók tiszta lapot kaphatnak, amely az ellenőrzőbe is bekerül. 

Tuti tipp:  ne éljetek ezzel a lehetőséggel 🙂

 

Köszönjük szépen az együttműködéseteket ebben, reméljük, sikerül kulturált módon, a legtöbbet kihozni ebből az online tanulásból, miközben a megfelelő etikett betartásával tiszteletet mutatunk a tanárok és a csoporttársaink felé!

Ha jobb jegyet szeretnél a tantárgyakból

Nézd át az értéklési útmutatót, ami alapján megtudod, hogy miben tudsz javítani a beadandóidban és dolgozataidban.

Hogyan készül a projekt munka

HOgyan küldd el a beadandódat

Történetek

Krisna mesék

Nagy személyiségek

Védikus történetek

Gyerek-gita

KÉrdésed van? Írj bátran!

    A Srí Prahláda Gurukula honlapján található összes kép és videó az iskola tulajdona. Ezeket megosztani és sokszorosítani nem lehet.