Hare Krisna kedves Kamala!

Akkor küldöm a magyar feladatokat. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan hívhatsz. Ha kész vagy a feladatokkal, akkor kérlek, lefotózva küldd el nekem, hogy át tudjam nézni. Köszönöm.

Ezen a héten már jó lenne, ha kiválasztanál egy védikus könyvet, amit szívesen olvasnál. Olvass el belőle 5-10 oldalt, majd röviden írd le, hogy miről olvastál, vagy küldd el hanganyagban.

Mahabharata

Egy külön dokumentumban megtalálod az új szöveget. Mivel most nem tudod beragasztani, ezért kérlek, hagyjál ki neki helyet. A feladat a szokásos: olvasd el, válaszolj a három kérdésre, készíts egy rajzot és ragaszd be a tulajdonságot, amit találtál. Majd írd le, hogy Duryodhanának mely démonikus tulajdonságai jelentek meg a történetben, és azokhoz gyűjts rokon értelmű szavakat.

Világi irodalom

A szövegértés munkafüzetből a Mese című szövegértést készítsd el. 8-9. oldal. Próbáld meg 45 perc alatt megírni. 

Nyelvtan/Srimad Bhágavatam (2 óra)

Az egyszerűsítés kedvéért most a Bhágavatam helyett nyelvtan lesz. Aztán majd bepótoljuk.

Elméletileg az alábbi feladatokat már megcsináltad a Hej, írás, helyesírásból: 64.o./46, 65.o./49, 66.o/52, 67.o./55  Ha ezeket anyukád leellenőrizte, akkor nem kell elküldeni.

A piros szavak gyakorlását se felejtsd el kérlek, ha neked is volt.

Akkor az e hétre gyakorlandó feladatok a következőek: Hej, írás, helyesírás: 67.o./56, 68.o./1a, 69.o./6, 70.o./9., 71.o./1, 2a, 72.o./7a, 73.o./10, 74.o/14,16 (Ezek közül annyit csinálj meg, amennyit másfél óra alatt meg tudsz csinálni. A többi szorgalmi. Persze nem kell egyszerre, lehet felbontva.)

Hasonló bejegyzések