Hare Krisna kedves fiúk!

Itt találhatóak a magyaros feladatok. Bár konzultációs időpontok nem lesznek, attól függetlenül bármikor hívhattok, ha elakadtatok valahol. És ugyanúgy, mint tavaly, ha valamivel elkészültetek, küldjétek el nekem lefotózva.

Az olvasónaplókat is várom legkésőbb csütörtökig. Akinek azt mondtam, hogy nem kell leírnia, attól azt kérem, hogy mondja fel és küldje el nekem. Vagy hívjon fel és mesélje el.:) Köszönöm. Mindenki olvasson belőle egy kicsit hangosan is.

Most két világi irodalom lenne és két nyelvtan, a Bhágavatamot könnyebb személyesen csinálni, és remélhetőleg nemsokára tarthatunk egy Bhágavatamos hetet.

Világi irodalom

Fogalmazás írás: Hasonlítsd össze a keresztény szenteket a mi szentjeinkkel az olvasott történetek alapján! Ti döntitek el, hogy mely vaisnava szentekkel hasonlítjátok össze őket. Általánosan hasonlítsátok össze őket, majd vegyetek 1-1 példát, vagyis konkrét személyeket hasonlítsatok össze!

Bevezetés: Mit jelent, hogy szent?

Tárgyalás: Amit tudsz a keresztény és a vaisnava szentekről/szentről. Mik a különbségek és a hasonlóságok?

Befejezés: Miért jó szentekről hallani és olvasni?

Legalább 1,5-2 oldal legyen.

A fogalmazás elkészítéséhez olvasd át újra a keresztény szentekről olvasottakat, azt is, amit a füzetbe ragasztottunk. A vaisnava szentekről pedig szüleiteknél tudtok érdeklődni. Ha valakinek nem érnek rá a szülei, azok tőlem tudnak érdeklődni.:)

Nyelvtan

Rupának az alábbi feladatokat kellett bepótolnia még a legutolsó órából: mf. 95.o./1,2  (Ez az új munkafüzet oldala, ami remélhetőleg már nála van.) Ehhez elolvastuk a Tk.82-83.oldalát és az alábbi szavakkal írtunk egy-egy mondatot: helység, helyiség, fáradság, fáradtság, egyenlőre, egyelőre, áru, árú, irat, írat.

A házi feladat pedig mindenkinek az alábbiak voltak, amiket gondolom még nem csináltatok meg: mf. 86.o./3, 4b, 87.o./ 1,2,3 Ezek a feladatok a Rupának és a Bala gopálnak az alábbi oldalakon vannak: mf. 96.o./ 5, 95.o./4b, 96.o./4,6  Ezzel kezdjétek, akinek még nincs meg.

Majd olvassátok el a Tk. 84. oldalát, ami az ellentétes jelentésű szavakról szól. Aztán pedig készítsétek el az alábbi feladatokat: mf. 88.o/2, 3 (szóban), 89.o./1, 2abc

Rupának és Bala gopálnak: mf. 107.o./2, 3b, 4(szóban), 112.o./14abc

Hasonló bejegyzések