Hare Krisna kedves fiúk!

Íme, a magyar feladatok.

Az olvasónaplót most is várom. Most is valamennyit olvassatok a szövegből hangosan. Ha valakinek nem kell leírnia, akkor vagy a konzultáció idején elmondja nekem vagy hanganyagban legyen szíves küldje el.

Nyelvtan

Elsőként az alábbi feladatokat készítsétek el a munkafüzetben: 92.o.: 1, 2, 3, 4

Rupának és Bála gopálnak: 93.o./9, 94.o./10,11, 12

Majd olvassátok el a tankönyvben a rokon értelmű szavakról szóló részt: 87-88.o.

Utána pedig munkafüzet: 93.o/1,3,5 94.o./9ab

Rupának és Bála gopálnak: 97.o./ 1, 3,  98.o./5, 9ab

Világi irodalom

Olvasd el a tk. 62-63. oldalát, Arany Jánosról szól. Utána pedig a 65.oldalt, mely arról szól, hogy hogyan keletkezett a Toldi. mf.29.o./2.

Śrīmad Bhāgavatam

Először is olvass át mindent, amit a 9. fejezettel kapcsolatban csináltunk, illetve a 9. fejezet rövidített változatát és a kulcsüzeneteket. Utána pedig írj egy fogalmazást az alábbi szempontok szerint: Bevezetés: Bhismadeva bemutatása: kik a szülei, hol élt, guruja, legfontosabb fogadalma

Tárgyalás: Bhismadeva személyének fontossága számunkra (milyen szeretetteljes kapcsolata volt Krisnával, legfőbb szerepei élete során, legfőbb tulajdonságai hogyan nyilvánultak meg, mint tanácsadó hogy jelent meg, melyek a tanácsai, mire tanított a halállal kapcsolatban)

Befejezés: Egy bhakta életében milyen szerepe van Bhismadevának? Miért fontos Őt ismernünk? Mik azok, amiket legfőképpen tanultunk Tőle, vagy tanított nekünk a példáján keresztül?

Hasonló bejegyzések