Hare Krisna kedves lányok!

Íme, a magyar dolgok.

Nyelvtan

Most jön a kiejtés szerinti írásmód. Tk.72-73.oldal. Ezt a két oldalt tanulmányozzátok át nagyon figyelmesen.:) A szöveg közben is vannak feladatok, melyek közül az alábbiakat csináljátok meg: Tk.72 o./3,4,5. 

Majd az alábbi feladatok várnak megoldásra: Tk. 74.o./1bcde, 2abc

Utána pedig az alábbi feladatok a munkafüzetben: 64.o./1, 65.o./ 2, 4, 5ac

Irodalom

A hatodik osztályos szövegértés munkafüzetből az alábbi szöveget olvassátok el és oldjátok meg a hozzá kapcsolódó feladatokat: 8-9. oldal

Próbáljátok megoldani 45 perc alatt, és ne kérjetek segítséget, csak akkor, ha nem értitek a feladatot.

Śrīmad Bhāgavatam

Először is olvass át mindent, amit a 9. fejezettel kapcsolatban csináltunk, illetve a 9. fejezet rövidített változatát és a kulcsüzeneteket. Utána pedig írj egy fogalmazást az alábbi szempontok szerint: Bevezetés: Bhismadeva bemutatása: kik a szülei, hol élt, guruja, legfontosabb fogadalma

Tárgyalás: Bhismadeva személyének fontossága számunkra (milyen szeretetteljes kapcsolata volt Krisnával, legfőbb szerepei élete során, legfőbb tulajdonságai hogyan nyilvánultak meg, mint tanácsadó hogy jelent meg, melyek a tanácsai, mire tanított a halállal kapcsolatban)

Befejezés: Egy bhakta életében milyen szerepe van Bhismadevának? Miért fontos Őt ismernünk? Mik azok, amiket legfőképpen tanultunk Tőle, vagy tanított nekünk a példáján keresztül?

Hasonló bejegyzések