Hare Krisna kedves lányok!

Világi irodalom

Akkor most Moliere A fösvény című komédiájával fogunk foglalkozni. Olvassátok el a 233-235. oldalt. A 236. oldaltól a 239. oldalig pedig azokat a részeket olvassátok el, amelyek nem a feladatok. Ezen a linken megtaláljátok a teljes művet.

Ha jól emlékszem, kb. 1-2 óra alatt el lehet olvasni. Akinek van kedve, elolvashatja. Nagyon vicces.  

Majd az alábbi kérdésekre próbálj válaszolni:

  1. Ennek a drámának mi a célja?
  2. Milyen hatással lehet az olvasóra ennek a műnek elolvasása?
  3. Melyek azok a jelenetek, helyzetek, amelyek nem lehetnek túl jó hatással az olvasó tudatára?
  4. Jellemezd a hőst, vagyis Harpagont néhány mondatban!
  5. Melyik szerep tetszett a legjobban és miért?

Nyelvtan

Anna Veda próbáljon meg megírni újabb feladatlapot, amit ezen a linken megtalál. Nem kell a fogalmazást megírni, csak az előtte lévő feladatokat, ha lehet, 45 perc alatt.

Nisa a csatolt feladatlapot csinálja meg, felmérő az igenevekből. Lesz hozzá tollbamondás szöveg is, amit majd elküldök viberen.

Śrīmad Bhāgavatam

Először is olvass át mindent, amit a 9. fejezettel kapcsolatban csináltunk, illetve a 9. fejezet rövidített változatát és a kulcsüzeneteket. Utána pedig írj egy fogalmazást az alábbi szempontok szerint: Bevezetés: Bhismadeva bemutatása: kik a szülei, hol élt, guruja, legfontosabb fogadalma

Tárgyalás: Bhismadeva személyének fontossága számunkra (milyen szeretetteljes kapcsolata volt Krisnával, legfőbb szerepei élete során, legfőbb tulajdonságai hogyan nyilvánultak meg, mint tanácsadó hogy jelent meg, melyek a tanácsai, mire tanított a halállal kapcsolatban)

Befejezés: Egy bhakta életében milyen szerepe van Bhismadevának? Miért fontos Őt ismernünk? Mik azok, amiket legfőképpen tanultunk Tőle, vagy tanított nekünk a példáján keresztül?

Hasonló bejegyzések